Niciun independent in Parlament: Paleologu a luat mai multe voturi ca Udrea si Cernea la un loc

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 08:39 13418 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Candidatii independenti Elena Udrea, Theodor Paleologu si Remus Cernea, care au vrut sa obtina un mandat de deputat in Capitala, au pierdut alegerile, potrivit datelor prezentate dupa centralizarea a 99% din voturi.

Cele mai multe voturi, 8.278, le-a obtinut Theodor Paleologu, urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obtinut doar 3.154 de voturi.

Asadar, fiecare se afla mult sub pragul minim de aproximativ 25.000 de voturi necesare, reprezentand coeficientul de circumscriptie al municipiului Bucuresti.

Coeficientul este calculat in functie de numarul de voturi valabil exprimate, astfel incat pragul efectiv ar urma sa scada, insa aceste date vor fi prezentate dupa predarea efectiva a proceselor-verbale din sectii.

La un numar de 738.539 de voturi, coeficientul este insa 25.466, reprezentand numarul minim de voturi necesar pentru un mandat de deputat in Capitala (coeficientul este calculat prin impartirea numarului de voturi valabil exprimate la numarul de mandate repartizate fiecarei circumscriptii).

Rezultatele partiale furnizate de Biroul Electoral Central confirma victoria detasata a PSD, care a obtinut in jur de 46% din totalul voturilor, in conditiile in care 40% din populatia cu drept de vot s-a prezentat la urne.

Harta arata zdrobitor pentru PNL, care nu reuseste sa obtina cel mai mare numar de voturi decat in trei judete - Cluj, Alba si Sibiu, in timp ce PSD castiga in 35 de judete. UDMR si-a adjudecat in schimb 4 judete.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News