Alegeri Locale 2020. Negoita refuza oferta lui Ciolacu de a se intoarce in PSD: "Nu se pune problema in acest moment"

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 12:16 2895 citiri
FOTO: Facebook/PRO Romania Bucuresti

Candidatul Aliantei Pro Bucuresti 2020 la Primaria Sectorului 3, Robert Negoita, care a obtinut un nou mandat, afirma ca nu a avut discutii cu conducerea PSD referitoare la revenirea sa in partid. "In viata am invatat ca nu trebuie sa excluzi niciodata nimic, dar nu se pune problema in acest moment, situatia e cat se poate de clara", spune Negoita, mentionand ca nu trebuie sa se intoarca in PSD pentru a face o majoritate la Sectorul 3.

"Putem face majoritate si cu PNL, putem face majoritate si cu PSD, putem face majoritate si cu USR, de ce nu?", considera el.

Intrebat, luni, la Digi 24, daca accepta oferta de a reveni in PSD, Robert Negoita a spus: "Oferte de la PSD am mai avut, eu le multumesc pentru oferta, le multumesc pentru gandurile bune. Nu am ascuns niciodata ca am o relatie de prietenie cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar.... una-i una si alta-i alta. Nu am avut nicio discutie referitoare... ca sa ma intorc in PSD sau ceva".

Intrebat daca nu ar exclude totusi o intoarcere in PSD, Negoita a replicat: "In viata am invatat ca nu trebuie sa excluzi niciodata nimic, dar nu se pune problema in acest moment, situatia e cat se poate de clara".

Negoita a mentionat ca in zilele urmatoare vor avea loc discutii pentru o majoritate in Sectorul 3.

"Nu trebuie sa ma intorc neaparat in PSD ca sa facem o majoritate, putem face majoritate si cu PNL, putem face majoritate si cu PSD, putem face majoritate si cu USR, de ce nu? Pana la urma asa e democratia si trebuie sa respectam regulile democratiei. Nu e nimic compromitator in a face o majoritate, pe o intelegere, cu sau fara protocol", a afirmat Robert Negoita.

Intrebat de asemenea daca la Primaria Capitalei a pierdut Gabriela Firea sau oamenii au votat proiectul lui Nicusor Dan, Negoita a raspuns: "In general, pierde primarul in functie. Adica atunci cand patru ani de zile ai ocazia sa arati ce poti, in mod normal tine de tine sa convingi oamenii ca meriti, in sensul in care ai facut treaba si ai schimbat in bine viata oamenilor".

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea ca "oferta" sa pentru primarul Sectorului 3, Robert Negoita, care, conform rezultatelor sondajelor de tip exit-poll, a fost reales in functie, este sa se "intoarca acasa", in PSD, "unde ii este locul".

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat, duminica seara, ca "oferta" PSD pentru Robert Negoita este aceea ca el sa revina in PSD.

"Cu domnul Negoita am vorbit astazi toata ziua si oferta este foarte clara: sa se intoarca acasa. Si cred ca domnul Negoita se va intoarce in Partidul Social Democrat, unde ii este locul" a declarat Marcel Ciolacu, raspunzand unei intrebari.

Conform rezultatelor exit-poll, centralizate pana la ora 19:30 primarul sectorului 3, Robert Negoita, a castigat un nou mandat in urma scrutinului. Fost membru PSD, Robert Negoita a candidat sub sigla Pro Bucuresti, invingandu-l pe candidatul sustinut de PNL, USR si PLUS, Adrian Moraru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News