Nastase: Vom cere alegeri anticipate dupa motiunea de cenzura din toamna (Video)

Luni, 21 Iunie 2010, ora 13:35
2358 citiri
Nastase: Vom cere alegeri anticipate dupa motiunea de cenzura din toamna (Video)

PSD a stabilit luni sa astepte pana in toamna ca sa depuna o noua motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc, ca sa fie destul timp ca nemultumirile sociale sa creasca pe fondul aplicarii masurilor de austeritate, iar mobilizarea sa fie una mai mare, pentru a putea sa ceara organizarea de alegeri anticipate.

"Nu vreu sa ma amestec in viata PD-L, dar este evident ca in interior apar tensiuni din ce in ce mai mari. De aceea, pe viitor oamenii nostri de partid vor crea presiune asupra celor care au votat si sunt pe lista rusinii.

Deoarece acest vot rusinos va trebui sa fie retinut si pentru istoria viitoarelor alegeri si va trebui sa fie amintit in diferite modalitati. Chiar daca, din pacate in momentul de fata, avem in Parlament o situatie minoritara, speram ca in perioada in care va urma sa gasim o formula care sa ne ajute in ceea ce ne priveste explicarea catre populatie a unei noi motiuni de cenzura. Pe aceasta vrem sa o depunem in toamna si sa cerem sa se organizeze alegeri anticipate, pentru ca nu vom intra la guvernare in formula actuala. Pe de alta parte, nici nu putem sa stam 3-4 ani sa vedem cum lucrurile se degradeaza in tara", a declarat Adrian Nastase, la sfarsitul Biroului Permanent National al PSD de luni.

Social democratii sustin ca o noua motiune depusa in scurt timp nu ar crea emulatia necesara, starea de sustinere, chiar cea mediatica si populara pe care am reusit sa o obtina la motiunea de saptamana trecuta.

"Trebuie sa pregatim elementele necesare, eventual impreuna cu colegii de la PNL si PC, pentru toamna considerand ca atunci va fi un moment mai bun, ca va creste tensiunea sociala dupa aplicarea masurilor de austeritate si a modificarilor codului fiscal. Am mai discutat ca in aceasta saptamana Curtea Constitutionala va decide daca va dori sa porneasca o lista a demnitatii, spre deosebire de lista rusinii din Parlament, pentru cei care au adoptat asa zisele masuri de austeritate. Pe 24 iunie va fi data decizia CCR si speram ca, macar sub aspectul limitarii pensiilor, decizia sa fie considerata nu doar inoportuna si inutila, dar si una neconstitutionala", a mai precizat fostul premier.

Adrian Nastase si-a exprimat speranta ca Traian Basescu va incerca prin "extensia" pe care si-a facut-o la CCR sa aplice o strategie care sa-i aduca puncte de imagine si sa credibilizeze Curtea.

"Poate Basescu va avea interesul ca CCR sa declare neconstitutionale reducerile de pensii si astfel sa rezolve doua lucruri dintr-o data. Adica credibilizarea Curtii si o imagine mai buna a Guvernului prin detensionarea situatiei, adica aceasta reducere de pensii sa nu aiba loc", a mai completat liderul PSD.

Parlamentarii PSD nu ii "fac mofturile" lui Basescu

Fostul premier a mai spus ca parlamentarii social democrati se vor opune propunerii de organizare a unei sesiuni extraordinare daca va fi vorba de discutarea unor masuri "care sunt mofturi d'ale presedintelui".

"Am discutat despre legile care sunt in discutie in Parlament si despre propunerea de a se adopta functionarea pentru o perioada de timp a Parlamentului intr-o sesiune extraordinara. Credem ca nu ar fi decat o incercare de a impune temele lui Basescu Parlamentului. Vom accepta sesiunea doar daca este vorba de masuri de relansare economica si alte probleme grave. Nu cred ca trebuie sa asiguram un grad de ocupare a catorva din hotelurile din Bucuresti doar pentru a rezolva temele de interes imediat a lui Basescu", a conchis Nastase.

In privinta sprijinului care urmeaza sa fie acordat pentru motiunea simpla pe transporturi, anuntata de PNL, Partidul Social Democrat urmeaza sa analizeze textul acesteia si sa ia o decizie in privinta modului de vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase alegeri anticipate, #motiune cenzura PSD , #anticipate