Nastase: Rezultatul alegerilor, sfarsitul unei epoci negre

Marti, 12 Iunie 2012, ora 09:30
4150 citiri
Nastase: Rezultatul alegerilor, sfarsitul unei epoci negre

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, comenteaza rezultatul alegerilor locale si felicita succesul USL.

"Am facut un pas necesar si foarte hotarat in vederea obtinerii unui mandat guvernamental intreg din partea romanilor. Succesul din 10 iunie va deveni total dupa ce va fi completat de castigarea alegerilor parlamentare. Acest lucru se va intampla la toamna. Pana atunci insa, as vrea sa ii felicit pe toti membrii, activistii si votantii USL care au facut posibila aceasta victorie frumoasa. Iata ce inseamna echipa, coordonare, mobilizare si, evident, multa munca", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier apreciaza ca rezultatul alegerilor de duminica reprezinta sfarsitul unei epoci negre si intrarea intr-o noua perioada politica.

Rezultate Alegeri Locale 2012

"Mesajul electoratului este cat se poate de clar. Oameni vor USL, vor o altfel de guvernare, s-au saturat de austeritatea si de aroganta PDL. S-au saturat de sistemul mafiot generat de regimul Basescu. Votul a fost intr-adevar unul politic, dar greutatea lui nu este data de sanctionarea PDL, ci de optiunea pozitiva fata de USL. Diferenta de scor este categorica pentru a putea vorbi doar despre un vot negativ. De asemenea, sa nu uitam ca participarea la vot a fost peste media ultimului deceniu. Prin urmare, oamenii au iesit din casa pentru a vota USL.

Am castigat in judete in care nimeni nu ne dadea sanse (Suceava, Maramures, Dambovita). Au fost sanctionati, astfel, prin vot, liderii cei mai importanti ai PDL. Sanctiunea votului nu a vizat deci doar partidul, in ansamblu, ci si, individual, pe liderii sai cei mai marcanti", continua Nastase.

Victoria USL este cu atat mai importanta cu cat ea inseamna si o "legitimare, indirecta, a Guvernului condus de Victor Ponta", opineaza Adrian Nastase.

"In final, vreau sa remarc inca odata performanta extraordinara a USL: peste 30 de presedinti de Consilii judetene, majoritatea municipiilor resedinta de judet, un scor politic foarte bun, alungarea PDL din Bucuresti, victorii rasunatoare in multe locuri din tara. Faptul ca pentru alegerile parlamentare PDL nu va mai avea decat 2-3 consilii judetene, ca platforme, si nici accesul neingradit, folosit in afara legii, la contractele de stat, va crea numeroase convulsii interne", completeaza liderul PSD.

In acelasi timp, el se recomanda uselistilor "sa ramana cu picioarele pe pamant sau sa-si revina rapid din euforia momentului".

"Romanii au asteptari mari si indreptatite atat de la alesii locali, cat si de la guvern. USL are multe lucruri de indreptat si de reconstruit dupa anii de guvernare pedelista", conchide Nastase.

D.R.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alegeri rezultate USL, #Nastase felicita USL alegeri , #Rezultate Alegeri Locale 2012