Murgeanu: Alegerea proxenetului Robert Negoita pentru sectorul 3 e o miscare proasta

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 13:02
3054 citiri
Murgeanu: Alegerea proxenetului Robert Negoita pentru sectorul 3 e o miscare proasta
Foto: Arhiva

Fostul viceprimar al Capitalei, Razvan Murgeanu, acum seful de campanie al PDL Bucuresti, spera ca sectorul 5 al Capitalei sa nu mai fie oropsit si crede ca solutia transportului public gratuit, sustinuta de Silviu Prigoana, ar putea fi aplicata.

In plus, Murgeanu il ataca pe contracandidatul lui Liviu Negoita, la sectorul 3, afirmand despre acesta ca: "alegerea proxenetului Robert Negoita ca si candidat al USL e o miscare proasta din partea adversarilor nostri".

"Stiu care sunt problemele Bucurestiului si cred ca pot contribui cu experienta mea la campania pe care o face Silviu Prigoana, dar si la cea a candidatilor de la sectoare. Fara sa exagerez, cred ca sunt unul dintre putinii oameni care stiu pe unde trec tevile RADET-ului, cat costa intretinerea strazilor sau eradicarea capuselor din parcuri", afirma Murgeanu, in cadrul unui interviu publicat de Evenimentul Zilei.

Fostul viceprimar are o parere foarte buna despre Silviu Prigoana, pe care il considera "exuberant, colorat, amuzant" si crede cu tarie ca este mai convingator decat actualul primar, Sorin Oprescu.

"Spre deosebire de primarul in functie, Prigoana are solutii practice. E un om cu viziune si are solutii integratoare pentru Bucuresti. Daca s-ar pune in practica, atunci Capitala ar face un mare pas inainte. Ar putea fi acel oras curat, verde si sigur, la preturi corecte pentru cetateni pe care ni-l dorim cu totii", sustine Murgeanu.

Vorbind despre promisiunea lui Prigoana, de a face transportul public gratuit in Bucuresti, fostul viceprimar recunoaste ca la inceput a fost sceptic.

"Daca transportul gratuit ar fi oferit tuturor, atunci pierderea in bugetul RATB-ului ar fi mica si ar putea fi compensata tot de municipalitate. Care Primarie Generala poate sa-si recupereze banii din costurile mai mici pe care le presupune intretinerea strazilor in acest moment.

Acestea nu s-ar mai strica asa usor daca bucurestenii ar renunta la masini si ar merge cu transportul in comun. Deci, per total, costurile ar fi mai mici. In Bucuresti se cheltuiesc anual 150 de milioane de euro doar pe intretinerea strazilor. Iata unde s-ar face economie", explica Murgeanu.

Intrebat ce sector crede ca va avea primar PDL, fata de cei care exista deja, seful de campanie a apreciat ca fostul prefect Mihai Atanasoaei ar avea sanse bune sa castige sectorul 5, invingandu-l pe Marian Vanghelie.

"Fostul prefect, Mihai Atanasoaei, este un candidat redutabil si foarte hotarat. Are un plan sa schimbe soarta celui mai oropsit sector din Capitala. Dupa 12 ani de mandat Marian Vanghelie, in care acesta si-a dovedit limitele, sunt sigur ca a venit timpul schimbarii", spune Murgeanu.

Fostul viceprimar are incredere si in sansele lui Cristian Poteras, chiar daca sunt analisti politici care il dau drept perdant al alegerilor.

"Il subestimeaza pe Cristi Poteras. Eu am lucrat cu el cand eram secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. Dintre toti primarii de sector, el are cea mai buna absorbtie a fondurilor europene. Asta in timp ce municipalitatea, cu infinit mai multe resurse, nu a facut nimic", subliniaza Murgeanu.

"La Sectorul 3, Liviu Negoita va castiga lejer. Pentru ca a facut cea mai buna treaba dintre toti primarii de sector. In plus, alegerea proxenetului Robert Negoita ca si candidat al USL e o miscare proasta din partea adversarilor nostri.

Sulfina Barbu la Sectorul 4 este un candidat cu foarte mare greutate. Poate sa faca mai multe decat Piedone. E hotarata, stie administratie, stie ce trebuie facut si are sansele ei", adauga seful de campanie al PDL Bucuresti.

UPDATE: Organizatia USL a Sectorului 3 ne-a transmis urmatorul drept la replica la interviul acordat de Razvan Murgeanu in Evenimentul Zilei si preluat de Ziare.com:

"Afirmatiile domnului Razvan Murgeanu la adresa domnului Robert Negoita sunt jignitoare si iresponsabile. Este profund regretabil ca seful campaniei electorale a PDL Bucuresti adopta asemenea pozitii publice.

Din nefericire, domnia sa nu face decat sa reia, in limbajul necivilizat care-l caracterizeaza, punctajul de partid distribuit tuturor liderilor PDL. Astfel de manifestari sunt simptome ale imensei frustrari, pe care o simt liderii portocalii, acum, cand sunt siguri ca vor pierde alegerile. Cum nu mai au ce se le propuna alegatorilor, arunca in toata lumea cu jigniri si injuraturi.

Acest tip de strategie de comunicare este adoptat intotdeauna, in campaniile electorale, de candidatii minori, care stiu cu certitudine ca pierd alegerile, ca niciun mesaj constructiv pe care ar dori sa il transmita nu are credibilitate.

Faptul ca PDL, partid care odata avea ambitii electorale si politice mult mai mari ajunge sa recurga la acest tip de mijloace arata ca cercetarile lor sociologice le confirma pe ale noastre. Mai precis, PDL va pierde alegerile la toate sectoarele Capitalei".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Murgeanu Robert Negoita proxenet, #campanie electorala alegeri locale 2012 , #Alegeri Locale 2012