Bucuresti: Favoritii si surprizele din cursa pentru primariile de sector - sondaj GeoPol

Luni, 14 Mai 2012, ora 19:05
8871 citiri
Bucuresti: Favoritii si surprizele din cursa pentru primariile de sector - sondaj GeoPol
Foto: Arhiva

Cei doi lideri ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, conduc in clasamentul increderii bucurestenilor, fiind urmati de presedintele interimar al PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu.

Premierul Victor Ponta se bucura de increderea a 55% dintre locuitorii Capitalei, iar colegul sau de alianta, seful liberal Crin Antonescu, este cotat cu 48%, arata un sondaj CURS realizat la comanda GeoPol pentru Realitatea TV.

Oprescu iese iar primar, USL - 64% la parlamentare - sondaj GeoPol

Pe urmatorul loc in topul increderii se afla pesedista Ecaterina Andronescu. Clasamentul este completat de Cristian Topescu (PNL), Silviu Prigoana (PDL) si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu (30%).

De asemenea, cele doua partide aflate la putere - PSD si PNL - au procente apropiate atunci cand vine vorba de sustinerea de care se bucura. Astfel, 50% dintre cei care au raspuns chestionarului merg pe mana social-democratilor, in timp ce simpatizantii liberali sunt doar 42%. Partidul Conservator are si el cinci procente.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru Primaria Sectorului 1, 75% dintre bucurestenii chestionati ar vota cu Andrei Chiliman, candidatul USL. Acesta ar fi urmat de Toader Paleologu, candidatul PDL in cursa pentru functia de edil al acestui sector.

Pe locul 3 s-ar situa candidatul PPDD, Mihai Iorgulescu (9%), in timp ce uneperistul Liviu Goncea reprezinta optiunea pentru 2% dintre alegatori.

In privinta consiliului local al sectorului 1, 70% ar vota candidatii USL, 13% ar vota candidatii PP-DD, 10% pe cei ai PDL, 3% PRM , 1% UNPR, 1% PNG-CD, 1% PNTCD 1% candidatii altui partid.

Din total esantion, 56% au exprimat o optiune de vot, 44% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund. In interiorul USL, optiunile electoratului din sectorul 1 sunt urmatoarele: 56% sustin PNL, 42% sustin PSD, iar 1% PC.

De asemenea, releve sondajul, locuitorii acestui sector cred ca problema cainilor vagabonzi este cea mai pregnanta (34%), urmata de linistea si ordinea publica (16%).

In cazul Sectorului 2, Neculai Ontanu de la UNPR ar obtine 58% din sufragii. Uneperistul este urmat de Dragos Frumosu, de la USL, cotat cu 27%, in timp ce pedelistul Lucian Iliescu ar primi 7% din voturi.

Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru consiliul local in acest sector, 65% dintre respondenti ar vota candidatii USL, 13% dintre cei chestionati ar vota candidatii PDL, 9% ar merge pe mana UNPR, 5%- PPDD, 3% PNG-CD, PRM 2% si PNTCD 1%. 50 dintre cei intervievati au exprimat o optiune de vot, iar 50% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Dintre respondenti, 3% s-au declarat foarte multumiti de modul in care este administrat sectorul 2, 70% s-au declarat multumiti, 17% nemultumiti, 3% foarte nemultumiti, iar 7% nu stiu/nu raspund.

In acest cartier, cea mai importanta problema o reprezinta cainii vagabonzi (22%), urmata de linistea si ordinea publica (20%).

Potrivit sondajului, actualul edil al Sectorului 3, pedelistul Liviu Negoita, ar castiga alegerile cu 47% din voturi. Democrat-liberalul este urmat de Robert Negoita (USL), care reprezinta optiunea a 44% din cei chestionati. Pe locul 3 se afla Catalin Zamfira, din PPDD, cu 5 procente. Iulian Oprescu de la UNPR ar primi 3% din sufragii.

In privinta alegerii consiliului local, 50% dintre respondenti ar vota candidati USL pentru functia de consilier, 24% ar vota PDL, 17% ar alege PRM, 5% PP-DD, 2% PNTCD, 1% UNPR.

Cea mai mare problema a locuitorilor acestui sector o reprezinta cainii vagabonzi (38%), urmata de curatenia din cartier, cu 12 procente.

Daca duminica ar avea loc alegerile in Sectorul 4, candidatul USL Cristian Popescu Piedone si-ar pastra scaunul de primar, obtinand 78% din sufragii. Pe urmatorul loc s-ar clasa pedelista Sulfina Barbu, cotata cu 8 procente, la egalitate cu candidatul PPDD, Richard Ghita.

La Consiliul local, USL ar obtine 76%, PDL - 10%, PP-DD - 7 procente.

Pentru 28% din respondenti, cea mai mare problema a sectorului o reprezinta cainii vagabonzi, in timp ce pentru 15% conteaza linistea si ordinea publica.

La Sectorul 5, candidatul USL Marian Vanghelie ar mai castiga un mandat, cu 60% din voturi. Pedelistul Cristian Atanasoaiei se afla pe locul secund, cu 12% din voturi.

Candidatul PPDD, Gabriel Schimdt, ar obtine 10% din sufragii, la egalitate cu Mugur Mihaiescu de la PV. Clasamentul este completat de Corin Romanescu, de la UNPR, care ar obtine 5% din sufragii.

Vanghelie va avea parte de un consiliu local favorabil: 60% din populatia din sector ar alege USL, partidul lui Dan Diaconescu - 14%, PDL - 11%.

Sondajul mai arata ca, daca duminica ar avea loc alegerile in Sectorul 6, candidatul USL Rares Manescu s-ar afla la egalitate cu pedelistul Cristian Poteras, care ar obtine 38% din sufragii. Independentul Stefan Florescu reprezinta optiunea pentru 20% din electoratul din acest sector.

In ceea ce priveste Consiliul local al sectorului 6, USL ar lua 67% din voturi, in timp ce PDL ar obtine doar 27%.

La nivelul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu si-ar pastra fotoliul de primar general, obtinand 65 din voturile alegatorilor. Silviu Prigoana, candidatul PDL este cotat cu 17%, fiind urmat de candidatul PPDD, cu 6%.

Gigi Becali (PNG) este creditat cu 4%, fiind urmat de independentul Nicusor Dan, creditat cu 3 procente. Anghel Iordanescu de la UNPR ar primi 2% din voturile bucurestenilor, iar Irinel Columbeanu (PP-SS) si Constantin Cojocaru (PP-LC) ar fi la egalitate, cu 1% din sufragii.

Pentru 20% dintre bucuresteni, cea mai pregnanta problema cu care se confrunta este cea a cainilor fara stapani. Totodata, 15% dintre respondenti sunt deranjati de infractionalitatea si delincventa din oras, iar pentru 9% starea drumurilor este cea mai mare problema a Capitalei.

Locurile de munca si locurile de parcare sunt cea mai importanta problema pentru 8% dintre respondenti, in timp ce 6% dintre bucuresteni sunt preocupati de trafic sau de transportul in comun.

Acelasi sondaj a aratat ca 47% dintre bucuresteni sunt interesati de alegerile locale si ca 2% s-au declarat deloc interesati.

Sondajul a fost realizat pe 1.700 de persoane, dintre care 1.227, adica 72%, au declarat ca vor vota la alegerile locale din Bucuresti. Acesta a fost realizat in perioada 1-8 mai 2012.

D.R.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#incredere bucuresteni Ponta Antonescu, #sondaj GeoPol incredere Ecaterina Andronescu , #sondaj