Medicul Virgil Musta, despre cum votam fara sa ne infectam cu COVID-19: "Trebuie respectate trei reguli"

Marti, 22 Septembrie 2020, ora 16:16
8310 citiri
Medicul Virgil Musta, despre cum votam fara sa ne infectam cu COVID-19: "Trebuie respectate trei reguli"
Foto: Dr. Virgil Musta/ Hepta

Medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" Timisoara spun ca alegatorii pot sa mearga cu incredere la vot, dar le cer sa respecte cele trei reguli de baza ale pandemiei.

Este vorba despre distantarea fizica, purtarea mastii de protectie si igiena mainilor. Daca aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus in sectia de votare este extrem de mica, declara medicul Virgil Musta.

"Daca respectam sau avem o minima responsabilitate, cred ca nu ar trebui sa fie nicio problema. De aceea, eu indemn oamenii sa mearga la vot. Trebuie insa respectate cateva reguli: sa nu piarda prea mult timp acolo, la povesti cu altii, si obligatoriu sa fie cu masca, chiar daca se intalnesc in afara sectiei de votare.

In sala, sa voteze cat mai repede si, dupa aceea, este bine sa aiba un dezinfectant sau sa mearga sa se spele pe maini.

Daca aceste trei reguli, de distantare, de purtare a mastii, de igiena a mainilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.

Daca e coada, este recomandabil sa pastram distanta, exact ca la magazine, un metru si jumatate-doi, intre persoane, ca sa nu fie probleme si, bineinteles, purtarea mastii", spune doctorul Virgil Musta, seful clinicii de Boli Infectioase 2, din cadrul Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara, conform unui comunicat de presa.

De altfel, medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara au fost consultati de catre autoritatile locale in ceea ce priveste respectarea normelor sanitare in sectiile de votare.

"Am fost consultati din punct de vedere medical asupra zilei de duminica (n.r. - 27 septembrie), asupra procesului electoral, si, din punctul nostru de vedere, autoritatile locale au luat toate masurile ce necesita o siguranta sporita a cetateanului care iese la vot. Purtatul mastii, dezinfectarea suprafetelor si a stampilelor, inclusiv distantarea fizica noi am prevazut-o mai mare tocmai pentru ca cetatenii, varstnicii si inclusiv populatia tanara sa se simta in siguranta. Personal voi iesi la vot si indemn pe toata lumea sa isi exercite acest drept constitutional", spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" Timisoara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri locale 2020, #virgil musta, #masuri de combatere a coronavirusului, #distantare, #masca, #igienizarea mainilor , #alegeri locale 2020