DOCUMENT Au fost stabilite masurile sanitare care vor fi impuse la sectiile de vot din strainatate pentru alegerile parlamentare

 Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 14:51
DOCUMENT Au fost stabilite masurile sanitare care vor fi impuse la sectiile de vot din strainatate pentru alegerile parlamentareAlegeri parlamentare 2020 FOTO Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca au fost publicate masurile sanitare care se vor aplica la sectiile de vot din strainatate la alegerile parlamentare, ele fiind similare cu cele aplicabile in tara.

Printre acestea se numara purtarea mastii de protectie, pastrarea distantei de minim un metru intre persoane, dezinfectia mainilor, dar si a spatiilor si a suprafetelor si obiectelor folosite la vot. Aceste masuri vor fi coroborate cu cele existente in fiecare stat sau localitate.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca vineri, 20 noiembrie 2020, a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Afacerilor Externe, cu avizul Autoritatii Electorale Permanente, privind masurile si actiunile de sanatate publica cu aplicabilitate la sectiile de votare organizate in strainatate pentru alegerea Senatului si Camerei Deputatilor din 5-6 decembrie 2020", se arata intr-un comunicat de presa transmis, sambata, de MAE.

Principalele masuri pentru prevenirea contaminarii si limitarea riscului de imbolnavire cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) in cazul sectiilor de votare din strainatate sunt similare cu cele implementate pentru desfasurarea activitatilor electorale in Romania. Printre acestea, Ministerul Afacerilor Externe mentioneaza:

- purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, de catre participantii la procesul electoral pe toata perioada in care se afla in sediul sectiei de votare si in localul de vot;

- asigurarea distantarii fizice de minimum un metru intre participantii la procesul electoral;
dezinfectia periodica si dupa fiecare contact direct cu alte persoane a mainilor participantilor la procesul electoral;

- sediilor sectiilor de votare, inainte si dupa terminarea votarii, in ambele zile de votare;
dezinfectia periodica a suprafetelor si a instrumentelor necesare votarii, pe durata derularii procesului electoral.

MAE precizeaza ca aceste masuri vor fi coroborate cu masurile sanitare in vigoare in statul de resedinta, regiunea si localitatea in care este organizata sectia de votare din strainatate. In acest sens, MAE recomanda cetatenilor romani din strainatate sa isi insuseasca regulile din ordinul mentionat, sa se informeze din timp asupra masurilor de siguranta sanitara aplicabile la nivelul tarii/regiunii de resedinta si sa respecte cu strictete masurile si regulile stabilite in contextul pandemiei de COVID-19.

Totodata, MAE arata ca regulile de protectie individuala, de distantare fizica, de igiena si de acces in sectiile de votare vor fi afisate pe paginile de internet si de social media ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, precum si in locuri vizibile in sediul sectiei de votare si in localul de vot. Totodata, personalul sectiilor de votare va depune toate eforturile pentru organizarea procesului de votare intr-o maniera sigura si eficienta.

MAE reaminteste ca romanii cu domiciliul sau resedinta in afara tarii pot vota la alegerile parlamentare din acest an la oricare dintre cele 748 de sectii de votare organizate in strainatate pe parcursul a doua zile - sambata, 5 decembrie si duminica, 6 decembrie 2020. Lista sectiilor de votare este disponibila pe pagina de internet a MAE, in sectiunea dedicata alegerilor parlamentare din acest an - http://www.mae.ro/node/52162.

Citeste si:

Orban: Prin organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie nu exista un risc suplimentar de raspandire a coronavirusului

 Articol citit de 1591 ori

Citeste si:
Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
DigiSport.ro: Ce a patit a doua zi fotbalista care a sfidat momentul de reculegere in memoria lui Diego Maradona si cum a reactionat
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Vrei o pensie de 3.000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Ultimul tun! Bombele legislative
din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Adevarul.ro: Ultimul tun! Bombele legislative din Parlament, la final de mandat: imunitati, salarii "speciale" sau scutiri de impozit
Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
Fanatik.ro: Cine este politicianul roman ce s-a vindecat de Covid-19 cu tratamentul folosit de Donald Trump
BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
TelekomSport.ro: BOMBA in Liga I. Constantin Budescu revine in TOP si semneaza cu un alt club urias din fotbalul romanesc. Transfer spectaculos in lupta pentru titlu
Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
Digi24.ro: Un englez isi inregistreaza barul ca religie, ca sa poata tine deschis in pandemie. Se va numi "Biserica celor 400 de iepuri"
In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
StirileProTV.ro: In linia intai in lupta cu pandemia, la doar 25 de ani. Povestea voluntarilor de la SMURD Cluj
Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
DigiSport.ro: Fanii maghiari au luat cu asalt contul Barcelonei, dupa ce catalanii au scris Bucuresti, in loc de Budapesta. Ironiile postate
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Horoscopul saptamanii 30 noiembrie - 6 decembrie. Balanta are nevoie de libertate pentru a fi fericita
Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Business24.ro: Vrei o pensie de 3000 de lei? Iata cat trebuie sa cotizezi lunar in functie de varsta
Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
LIFE.ro: Serban din "Liceenii" (Tudor Petrut) dupa 30 de ani in America: "Nu e simplu sa te transformi din vedeta intr-o persoana oarecare"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dramele romanilor care au facut Marea Unire: anchetati de Securitate si ucisi in chinuri. "Am ramas singur in viata, sortit sa infrunt prabusirea maretei opere"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Dezvaluire trista. Reactia fiicei lui Maradona la capataiul tatalui decedat: "Va deschide capacul"
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Milionarul din Constanta care a sprijinit-o in cariera pe Simona Halep a murit de COVID-19
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"
Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii riscand sanatatea a mii de oameni: "Cine vrea sa fie in afara de Biserica sa fie, noi nu silim pe nimeni"