Marii pierzatori de la USR ai alegerilor parlamentare. Predictiile contestatarilor ante-electorali s-au adeverit

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 20:25
14162 citiri
Marii pierzatori de la USR ai alegerilor parlamentare. Predictiile contestatarilor ante-electorali s-au adeverit
Vlad Alexandrescu, Florina Presada, Mihai Gotiu FOTO Facebook

Florina Presada, Vlad Alexandrescu si Mihai Gotiu nu au prins loc in legislatura parlamentara urmatoare, aflandu-se pe locuri neeligibile.

Cei trei s-au aflat printre numele vehiculate drept neeligibile in momentul anuntarii listei de catre conducerea aliantei. Coborarea celor trei fosti parlamentari USR pe lista propusa de partid a starnit un scandal de proportii in sanul formatiunii politice, cu acuzatii de masluire a votului intern pentru desemnarea candidatilor

Florina Presada, situata pe pozitia a sasea pe lista de senatori a USR PLUS in Bucuresti, nu intra in Parlament, dupa ce alianta a obtinut doar cinci locuri in Senat si 12 in Camera Deputatilor.

Nici Vlad Alexandrescu nu va ocupa un fotoliu de senator in aceasta legislatura, pentru ca s-a aflat pe locul al saptelea, dupa Florina Presada.

Mihai Gotiu rateaza si el un loc in Parlamentul Romaniei, dupa scorul obtinut de alianta la Cluj. Alianta USR a obtinut doar un fotoliu de senator in Cluj, iar Gotiu s-a aflat al doilea pe lista.

Astfel, reprezentand Bucurestiul, vor intra in Camera Deputatilor urmatoarele persoane: Claudiu Nasui, Cristina Pruna, Oana Toiu, Cristian Seidler, Diana Buzoianu, Mihai Badea, Cristian Tenita, Tudor Pop, Diana Stoica, Alin Gabriel Apostol, Denisa Elena Neagu si Oana-Marciana Ozmen. In Senat, locurile vor fi ocupate de Stefan Palarie, Silvia Dinica, Simona Spataru, Cristian Ghica si Anca Dragu, potrivit distributiei mandetelor provizorii.

In Cluj, alianta a castigat 3 locuri in Camera Deputatilor, care le vor reveni Oanei Murariu, lui Viorel Baltaretu si lui Radu Molnar, in timp ce locul din Senatul Romaniei il va ocupa Cristian Bordei.

In Iasi, USR PLUS are 3 mandate pentru Camera Deputatilor, detinute de Cosette Chichirau, Monia Elena Berescu si Filip Havarneanu si doua pentru Senat, care le revin lui Marius Bodea si lui Cristian Gabriel Berea.

In Timis, alianta are tot 3 deputati: Catalin Drula, Daniel Toda si Nicu Falcoi si 2 senatori: Raoul-Adrian Trifan si Dan Resitnec.

In Brasov, USR PLUS are 3 locuri in Camera Deputatilor si un loc in Senat. Viitorii deputati vor fi Tudor Benga, Victor Ilie si Andrei Miftode, iar viitorul senator va fi Ambrozie-Irineu Darau.

In Constanta, cele doua fotolii de deputat castigate in urma alegerile le vor reveni lui Stelian Ion si Cristinei Rizea, iar cel de senator va fi ocupat Eugen-Remus Negoi.

Biroul Electoral Central (BEC) a realizat distributia mandatelor provizorii in Senat si Camera Deputatilor. Acestea sunt datele transmise inainte de ultima sedinta a Biroului Electoral Central (BEC), in care se vor respinge sau se vor admite alte contestatii. BEC va avea joi, 10 decembrie, o noua sedinta, dupa care va fi publicata distributia mandatelor finale.

Lista integrala a viitorilor parlamentari de Bucuresti. USR-PLUS, campioana absoluta a Capitalei, cu 12 deputati si 5 senatori

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
#Vlad Alexandrescu USR, #Florina Presada, #Mihai Gotiu USR PLUS, #USR, #alegeri parlamentare 2020 , #Alegeri Parlamentare 2020