Marcel Ciolacu anunta ca printre variantele de premier ale PSD se numara si Alexandru Rafila

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 22:12
1866 citiri
Marcel Ciolacu anunta ca printre variantele de premier ale PSD se numara si Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD are mai multe variante de premier, insa o decizie privind persoana care va fi propusa va fi luata impreuna cu social-democratii. El a mai spus ca posibile propuneri de premier sunt Sorin Grindeanu, Vasile Dincu, Mihai Tudose si mai nou Alexandru Rafila, care deschide lista candidatilor PSD la Camera Deputatilor in Bucuresti.

"Am studiat exact cifrele de la exit-poll cat si cele secundare. Exista un usor avantaj al PSD. Mi-e greu de crezut, daca toti reprezentantii PSD vor ramane pana la ultimul buletin de vot, se va confirma faptul ca PSD e pe primul loc. Conform Constitutiei partidul cu cele mai multe mandate de parlamentare merge primul la Cotroceni cu o propunere de premier. Am avut discutii cu mai multi lideri politici cu reprezentare in Parlament in acest moment. Haideti sa asteptam care sunt ponderile, care sunt partidele care vor trece de pragul de 5% si pe urma vom avea aceasta discutie. Asteptam rezultatele finale si pe urma vom vorbi despre o coalitie", a afirmat Marcel Ciolacu, intrebat la Antena 3 daca PSD se va mentine primul, la rezultatele finale si cu cine va negocia partidul pentru guvernare.

Liderul PSD a adaugat ca formatiunea are mai multe variante de premier.

"Avem categoric premierul. Sunt vreo patru propuneri pana acum, o sa il hotaram impreuna cu colegii mei. L-am enumerat pe dl Grindeanu, dl Tudose, dl Dincu si mai nou Alexandru Rafila", a completat Ciolacu.

Acesta a mai spus ca faptul ca PSD este pe primul loc, potrivit exit-poll, inseamna ca romanii au dat un vot impotriva Guvernului PNL.

"Faptul ca PSD este pe primul loc inseamna un vot impotriva actualului Guvern care si-a batut joc in perioada pandemiei si cred ca romanii au transmis un semnal foarte clar ca Romania trebuie sa aiba un Guvern cu specialisti capabili sa gestioneze criza sanitara si cu specialisti care sa gestioneze situatia economica", a explicat Marcel Ciolacu.

Chestionat pe ce se bazeaza cand spune ca PSD va merge primul cu propunerea de premier la Cotroceni, Ciolacu a replicat: "Ma bazez pe un lucru foarte simplu. In acest moment s-a terminat campania electorala. Presedintele a fost varf de lance pentru PNL, presupun ca si-a dat seama ca trebuie sa se reintoarca la Cotroceni si sa devina presedintele tuturor romanilor. Nu cearta cu PSD este o prioritatea pentru romani, intre presedinte si PSD".

PSD se situeaza pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputatilor in alegerile parlamentare urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are 30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll al CURS-AVANGARDE prezentat duminica seara de Antena 3, pe baza datelor centralizate pama la ora 19:00, rezultatele finale urmand sa fie prezentate la ora 23:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#marcel ciolacu, #Alexandru Rafila, #PSD, #premier, #alegeri parlamentare 2020 , #Alegeri Parlamentare 2020