MAI: Au fost facute 146 de sesizari privind posibile incidente electorale si au fost aplicate amenzi de 12.000 lei

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 20:30 1453 citiri

Pana la acest moment, au fost inregistrate peste 140 de sesizari cu privire la posibile infractiuni electorale, peste 70 dintre acestea nefiind confirmate in urma verificarilor. Potrivit reprezentantilor MAI, au fost constatate 23 de contraventii, fiind aplicate amenzi de peste 12.000 lei.

"Pana la acest moment, la nivelul Centrului National de Conducere Integrata al MAI au fost inregistrate 146 de sesizari cu privire la savarsirea unor posibile contraventii si infractiuni electorale.

Peste 70 dintre semnalarile de incidente electorale nu s-au confirmat. Politistii efectueaza cercetari cu privire la 28 de posibile fapte de natura penala", a declarat Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.

De la inceperea votarii, au fost constatate 23 de contraventii, fiind aplicate 9 avertismente si amenzi de peste 12.000 de lei.

Cele mai multe sesizari de incidente electorale au fost inregistrate in Dolj (18), Bucuresti (15), Giurgiu (13), Arges (9), Dambovita si Vrancea cu 8, mai arata sursa citata.

Autoritatile fac cercetari si dupa ce mai multi alegatori si-au postat pe retele de socializare fotografii cu buletinul de vot.

Alte exemple de incidente:

- Politistii argeseni au deschis dosar penal pentru coruperea alegatorilor dupa ce au depistat in trafic un microbuz plin cu persoane, care se deplasa cu alegatori la o sectie de votare din Recea.

- In judetul Suceava se fac cercetari dupa ce membrii unei sectii de vot s-au deplasat cu urna mobila, fara a fi insotiti de reprezentanti MAI.

- Un barbat cu dubla cetatenie a depus plangere pentru impiedicarea exercitarii drepturilor electorale impotriva presedintelui unei sectii de votare din Sibiu, care nu i-ar fi permis sa voteze cu cartea de identitate provizorie, barbatul fiind lasat sa voteze insa de presedintele altei sectii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com