MAE anunta ca adresele unor sectii de votare organizate in strainatate vor fi modificate pentru turul doi

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 21:53
5748 citiri
MAE anunta ca adresele unor sectii de votare organizate in strainatate vor fi modificate pentru turul doi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca a solicitat Autoritatii Electorale Permanente modificarea adreselor unor sectii de votare organizate in strainatate in contextul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, ca urmare a unor situatii obiective.

"In continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot in strainatate pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat astazi, 15 noiembrie 2019, conform legii, Autoritatii Electorale Permanente modificarea adreselor unor sectii de votare. Aceste modificari sunt necesare ca urmare a unor situatii obiective si au in vedere asigurarea unor conditii optime pentru cetatenii romani care vor vota in strainatate pentru turul al doilea", informeaza un comunicat remis vineri de MAE.

Astfel, in cazul sectiei de votare 178 (Leipzig) autoritatile locale au notificat misiunea diplomatica asupra indisponibilitatii locatiei asigurate pentru turul intai. Reprezentantii misiunii diplomatice au intreprins demersuri pentru relocarea sectiei 178 in alt spatiu. Adresa noii locatii a sectiei de votare este Administratia Primariei Leipzig, Burgplatz 1 (intrarea prin strada Markgrafen nr. 3), 04109 Leipzig.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, de asemenea, aprobarea Autoritatii Electorale Permanente pentru relocarea uneia dintre cele doua sectii de votare care au functionat la Plymouth la turul I al alegerilor prezidentiale (sectia de votare nr. 578) la Londra/Edgware. Propunerea este fundamentata pe constatarea unui flux foarte mare de alegatori la unica sectie de votare din Londra/Edgware (cea mai solicitata, practic, dintre sectiile de votare din strainatate), la primul tur al alegerilor (cu o prezenta de 7.264 alegatori), comparativ cu afluenta relativ redusa inregistrata la cele doua sectii din Plymouth (la primul tur de scrutin inregistrandu-se un numar total de 792 votanti la ambele sectii).

Prin relocarea propusa se urmareste, astfel, crearea conditiilor necesare pentru optimizarea si eficientizarea procesului de gestionare a fluxurilor anticipate de votanti in cele doua circumscriptii la cel de-al doilea tur al alegerilor. Persoanele care vor dori sa-si exercite dreptul de vot in Plymouth, o vor putea face, si la turul al doilea, la sectia nr. 579, care va continua sa functioneze la aceeasi adresa ca si la primul tur: Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE. In ceea ce priveste noua adresa a sectiei de votare nr. 578, aceasta este The Hive London, Camprose Avenue, Londra, HA8 6AG, precizeaza MAE.

In cazul sectiei 734 (Madridejos, Spania), locatia utilizata la primul tur al alegerilor prezidentiale nu mai corespunde standardelor de siguranta necesare desfasurarii in conditii optime a activitatilor specifice votarii, ca urmare a deteriorarii plafonului locatiei si a unor defectiuni ale sistemului de incalzire. Intrucat aceste aspecte nu pot fi remediate in timp util, sectia va fi relocata la urmatoarea adresa: CEIP SANTA ANA - Salon de Actos, Calle Ruisenor, nr. 1, 45710 Madridejos.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestor demersuri, Autoritatea Electorala Permanenta a operat modificarile solicitate, prin adoptarea Hotararii AEP nr. 43 din 15 noiembrie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale in cele 835 de sectii organizate in strainatate se desfasoara pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, in intervalul orar 12,00 - 21,00, sambata, 23 noiembrie, si duminica, 24 noiembrie, in intervalul orar 7,00 - 21,00.

Totodata, MAE reitereaza recomandarea adresata cetatenilor aflati in strainatate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale de a se prezenta la vot in cursul celor trei zile mentionate pentru a evita aglomerarea in ultima zi.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#adrese sectii vot diaspora modificate , #alegeri prezidentiale 2019