Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine vrea sa ii ia locul lui Nicolescu, la sefia CJ Arges

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 16:47
4626 citiri
Cine vrea sa ii ia locul lui Nicolescu, la sefia CJ Arges

Alegerile partiale din 25 mai, desfasurate odata cu cele europarlamentare, au in Arges una dintre cele mai importante mize. Astfel, printre parlamentarii si alesii locali care vor fi votati atunci, se numara si presedintele CJ Arges, functie ramasa vacanta.

Constantin Nicolescu si-a dat demisia pe 13 martie, dupa ce, pe 24 februarie, prefectul Cristian Soare a semnat ordinul de revocare a sa din functie, ca urmare a constatarii, de catre ANI, a unui conflict de interese in cazul social-democratului.

Presedintele interimar al CJ Arges este vicepresedintele institutiei si secretar executiv al PSD Arges, Florin Tecau. Acesta este totodata si candidatul aliantei electorale PSD-UNPR-PC la alegerile pentru sefia Consiliului Judetean, din 25 mai.

Constantin Nicolescu contesta in instanta incetarea mandatului la sefia CJ Arges

Tecau ne-a vorbit despre problemele cu Justitia pe care le au lideri locali ai PSD din alte judete ale tarii, precizand ca, "pana cand nu este o decizie definitiva si irevocabila, prezumtia de nevinovatie este valabia".

"Cred ca fiecare dintre colegii mei are si puterea si motivatia necesare sa isi demonstreze nevinovatia. Nu pot sa comentez deciziile si actiunile Justitiei. Astept derularea evenimentelor si am incredere in colegii mei", a spus vicele CJ Arges, pentru Ziare.com.

Presedinte interimar al CJ Arges, despre problemele cu Justitia ale PSD: Cand faci un lucru bun, esti intrebat de ce l-ai facut

Intrebat de ce un numar considerabil de lideri PSD au probleme cu Justitia, social-democratul a raspuns: "Este o vorba romaneasca: Cand faci un lucru bun, imediat esti intrebat de ce l-ai facut".

"Intrand in administratie si intrand in politica, trebuie sa ne asumam si acest risc. Poate ca acum au iesit in evidenta foarte mult cei care au o anumita vechime in partid si in administratie si au acumulat multe realizari, multe implicari in proiecte si actiuni si sunt intrebati", a afirmat Florin Tecau.

Nicolescu, retras din administratie si suspendat din activitatea politica

Acesta a vorbit si despre demisia si retragerea lui Constantin Nicolescu.

"Presedintele Nicolescu si-a dat demisia, deci s-a retras din administratie si s-a suspendat si din activitatea politica, in primul rand datorita starii de sanatate. In perioada urmatoare, are de gand sa se ocupe foarte mult de problemele de sanatate pe care le are, pentru ca inclusiv se pare ca este de neamanat inca o operatie pe cord. Asa ca depinde numai de dansul, de puterea de munca si de starea de sanatate, daca vom colabora sau ne vom intalni. Oricum, lucrul acesta se va face mai mult in viata privata", a declarat presedintele interimar al CJ Arges.

Candidatul PSD-UNPR-PC la sefia Consiliului Judetean Arges a precizat si ce asteptari are de la campania electorala.

"Am semnale din toate zonele si spectrul politic al judetului ca isi exprima acordul cu candidatura mea. (...) Niciodata nu am tratat adversarii politici ca pe dusmani. Imi doresc sa nu avem atacuri personale sau atacuri la persoana, ci sa ne luptam in idei si proiecte, in viziuni", a mai afirmat Florin Tecau.

Joi are loc evenimentul de lansare a candidatului aliantei electorale PSD - UNPR - PC la presedintia Consiliului Judetean Arges, la care participa presedintele PSD, Victor Ponta, precum si presedintele PC, Daniel Constantin, vicepresedintii PSD Nicolae Banicioiu, Dan Sova si Ecaterina Andronescu, precum si presedintii organizatiilor judetene PSD Olt si PSD Dambovita.

Presedintele PNL Arges: Au ajuns sa fie anchetati oameni nu pentru ca sunt hoti, ci pentru ca au gresit

Senatorul liberal si totodata presedinte al PNL Arges, Ion Popa, este propunerea liberalilor pentru presedintia Consiliului Judetean Arges.

"Judecand dupa numarul de primari (in Arges - n.red.), PSD are undeva la 60 si ceva de primari, noi avem 20 de primari, 15 primari liberali cu acte. Privind numai din perspectiva asta, favorit este candidatul PSD.

Daca discutam despre persoana, de profilul candidatului, de calitatea campaniei pe care o va duce pana la urma si de alte lucruri care mai pot interveni pe parcurs, competitia este deschisa oricarui rezultat. Iar noi intram in competitia asta cu siguranta pentru a obtine un scor foarte mare, nu intram asa ca sa facem doar o formalitate", a declarat senatorul PNL, pentru Ziare.com.

Acesta considera ca alesii locali "fac diferenta la alegeri", fie ca este vorba despre cele parlamentare sau europarlamentare.

"PSD a avut presedintele CJ de cand s-a infiintat Consiliul Judetean, ca structura, in 1992 (...) si de atunci si-au consolidat puterea, concretizata printr-un numar foarte mare de alesi locali. (...) Acum e un caz special, pentru ca nu sunt alegeri la termen. (...) Acum, fiind alegeri partiale, exista un specific al acestui gen de alegeri, in sensul ca acel candidat merge cam singur. Nu are decat sprijinul primarilor in functie", a precizat Ion Popa.

Despre o posibila candidatura comuna a dreptei la presedintia CJ Arges

Fost prefect si subprefect al judetului, el a explicat ca nu s-a ajuns la posibilitatea unei candidaturi comune a dreptei, pentru CJ Arges.

"Si la alegerile parlamentare din 2012, am fost sprijinit de o parte din primarii de la PDL, de la PP-DD. Cu multi chiar m-am afisat pe banner, desi sustineau alti candidati, evident. Deci sunt primari de la PDL care m-au sprijinit concret si vizibil si la alegerile parlamentare si probabil ca o vor face si acum.

In ceea ce ii priveste pe presedintii partidelor de dreapta, cum e la moda acum sa se spuna, am vorbit cu ei, i-am sunat pe toti. Am discutat nu neparat de o candidatura unica sau de chestiuni foarte concrete. I-am intrebat pur si simplu daca putem sa ne intalnim sa discutam pe mai multe teme, inclusiv cea legata de alegerile pentru presedintia CJ si am fost refuzat. Mi s-a spus ca ei au candidat, ca vor candida separat. Pana la urma, e de inteles atitudinea asta, nu ii critic si nu le reprosez ceva pe tema asta.

Era foarte normal sa isi puna si ei candidat, fiecare partid doreste sa-si mareasca scorul la europarlamentare si prin urmare este de inteles atitudinea lor si nu am ce sa le reprosez. (...) Chiar nu se discuta acum 'Daca era un singur candidat, dreapta - sansa istorica...', alea sunt povesti de adormit copiii", a afirmat presedintele PNL Arges, fost vicepresedinte al CJ Arges.

Acesta a spus ca functia de presedinte al CJ este foarte importanta si este "o activitate extrem de complexa".

"Exista si posibilitatea de a gresi, pentru ca sunt oameni care au ajuns sa fie anchetati nu pentru ca au fost hoti, ci pentru ca pur si simplu au gresit. Este o functie extrem de dificila. Eu am lucrat in administratie, stiu despre ce este vorba. Eu raman la parerea ca flagelul asta numit coruptie tine de educatie, iar eu sunt un om educat, eu n-am probleme de genul asta.

(...) Pentru un om educat, nu poate aparea pericolul de a ajunge prin instanta de judecata, dar pot aparea si greseli care nu mai tin de educatie, ci pur si simplu sa apara greseli. Dar eu nu cred ca sunt multi oameni care s-au dus la puscarie pentru o greseala de genul asta. S-au dus la puscarie de regula aia care fac lucruri mult mai grave", a mai declarat Ion Popa.

Alti candidati la presedintia CJ Arges sunt presedintele organizatiei judetene a PDL, deputatul Catalin Teodorescu, precum si chestorul Dan Valentin Fatuloiu, din partea Partidului Miscarea Populara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Florin Tecau candidat CJ Arges, #Ion Popa candidat CJ Arges, #alegeri CJ Arges, #alegeri partiale Arges, #alegeri presedintie CJ Arges , #candidat