ALDE anunta protocol cu M10. UPDATE Partidul fondat de Macovei neaga (Audio)

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 15:08
8948 citiri
ALDE anunta protocol cu M10. UPDATE Partidul fondat de Macovei neaga (Audio)
Foto: Ziare.com

ALDE a anuntat joi ca partidul M10, fondat de europarlamentarul Monica Macovei, va sustine la alegerile parlamentare formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.

Reprezentantii ALDE au informat, prin intermediul unui comunicat, ca M10 a fost reprezentat la semnarea intelegerii de secretarul general Ovidiu Simion, formatiunea fiind in prezent fara presedinte.

"Aceasta colaborare politica parafeaza intelegerea dintre cele doua partide politice, prin care M10 va sprijini candidatii ALDE la viitoarele alegeri parlamentar", afirma ALDE.

UPDATE 15:08 - Reprezentantii M10 au postat un mesaj pe contul de Facebook prin care au anuntat ca dezmint aceasta stire.

"Conducerea Partidului M10, reprezentata de membrii Biroului Politic National, dezminte categoric informatia din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natura cu Partidul M10.

In mod evident, nu vom sustine niciun candidat ALDE la alegeri. Ne exprimam surprinderea ca astfel de minciuni si dezinformari sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strang in acest moment semnaturi numai pentru M10.

Daca se va confirma faptul ca secretarul general interimar al M10 a angajat Partidul fara mandat de la BPN, acesta va suporta consecintele, fiind sanctionat conform prevederilor Statutului Partidului M10", se arata pe contul de Facebook Partidul M10, comunicatul fiind semnat de membrii Biroului Politic National al M10.

UPDATE 16:37 - Reprezentantii ALDE au revenit cu un nou comunicat, la doua ore distanta, in care au precizat ca, de fapt, nu s-a semnat niciun acord de colaborare politica.

"Zilele trecute, a avut loc o intalnire intre conducerea ALDE si M 10, reprezentata de catre secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, privind o eventuala colaborare politica in perspectiva alegerilor parlamentare si sprijinirea candidatilor ALDE.

Aceasta discutie nu a fost insotita de semnarea vreunui acord intre cele doua partide politice", se arata in comunicat.

Tariceanu si Macovei, schimb dur de replici

M10 nu mai are presedinte, dupa ce Florin Stan a demisionat din functia de lider interimar, la sfarsitul lunii septembrie, in timp ce Ioana Constantin a demisionat la inceputul aceleiasi luni.

Tanara de 25 de ani i-a succedat Monicai Macovei la sefia partidului.

Amintim ca doi dintre fondatorii celor doua partide, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, au avut mai multe schimburi dure de replici, chiar si in ultimele luni.

In luna mai, Monica Macovei a spus despre presedintele Senatului ca este cel mai inversunat om impotriva DNA-ului pe care l-a vazut.

"Eu nu am vazut om mai inversunat impotriva DNA-ului decat Tariceanu. De cand eram in Guvern, cand am facut DNA-ul in 2005, el era prim-ministru. De atunci, singura lui grija este cum sa scape de DNA si de declaratiile publice de avere.

(...) Eu tin minte, de exemplu, ca il contraziceam pe Tariceanu, care zicea 'Monica, eu vreau sa fiu informat dinainte despre orice dosar care se face cu politicieni'. Inainte, adica si in timpul in care sunt masuri de supraveghere: interceptari, filmari", a spunea atunci Macovei, potrivit Agerpres.

Replica lui Tariceanu a venit rapid, acesta sustinand ca Macovei "nu intelege" de ce a cerut informatii.

"Da, ca prim-ministru, eu trebuie sa fiu informat cu privire la orice cercetare care vizeaza un ministru pentru ca raspunderea pentru membrii Cabinetului, prima raspundere o am eu, ca prim-ministru.

(...) E foarte important sa stiu daca un ministru este anchetat pentru ca eu, ca prim-ministru, pot sa iau in atare situatie masura demiterii lui inainte sa iasa in spatiul public un scandal pentru a proteja imaginea Guvernului si a celorlalti membri ai Cabinetului.

(...) Doamna Macovei nu se pricepe si nu intelege aceste lucruri care sunt politice", a mentionat fostul premier.

Ulterior, Monica Macovei a sustinut si ca Tariceanu i-a cerut un canal de comunicare directa cu DNA.

"Mi-a spus Tariceanu: 'cum, nu mergem la opozitie?' Apoi mi-a spus: 'trebuie neaparat sa gasesti un canal de comunicare intre DNA si mine si eu sa aflu din timp cine este anchetat, inclusiv cine este interceptat sau urmarit'", a mai precizat europarlamentarul.

F.N.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#M10 ALDE parlamentare, #Macovei Tariceanu parlamentare, #M10 ALDE alianta parlamentare , #alegeri parlamentare 2016