Lovitura de teatru intr-un oras de pe Clisura Dunarii. Primarul in functie, sustinut de PSD si Pro Romania, eliminat de un cetatean din cursa pentru un nou mandat

Luni, 24 August 2020, ora 08:29
9945 citiri
Lovitura de teatru intr-un oras de pe Clisura Dunarii. Primarul in functie, sustinut de PSD si Pro Romania, eliminat de un cetatean din cursa pentru un nou mandat
FOTO Facebook/Adrian Torma

Primarul orasului Moldova-Noua, judetul Caras-Severin, Adrian Torma, sustinut pentru obtinerea unui nou mandat de Alianta PSD-Pro Romania, a fost scos din cursa pentru primarie.

Candidatura lui Adrian Torma din partea Pro Romania a fost validata de Biroul Electoral de Circumscriptie Moldova-Noua, dar un cetatean, Iuliu Cristian Damian, a contestat in instanta decizia biroului electoral.

Prima faza a procesului prin care Damian a contestat candidatura lui Torma s-a judecat la Judecatoria Moldova-Noua. In proces, cetateanul a aratat ca "dosarul de candidat la functia de primar al a liantei PSD-Pro Romania nu intruneste conditiile de fond si de forma".

Damian a aratat ca, potrivit unei hotarari a Biroului Electoral Judetean, in cazul aliantelor politice, propunerea de candidat trebuie semnata atat de reprezentantii organizatiilor judetene, cat si de reprezentantilor organizatiilor locale ale celor doua partide din alianta, lucru care in cazul candidaturii lui Torma nu s-a intamplat, pe documentele depuse fiind doar semnaturile de la "judet".

"Daca in cazul Aliantei USR-Plus pe listele cu propuneri de candidati apar atat semnaturile presedintilor organizatiilor judetene, cat si cele ale presedintilor organizatiilor locale, care au inteles sa respecte intocmai prevederile legale, nu acelasi lucru poate fi con statat in ceea ce priveste propunerea aliantei PSD-Pro Romania", se arata in actiunea deschisa in instanta de Iuliu Cristian Damian.

Judecatoria Moldova-Noua a respins cererea lui Damian aratand ca "lipsa semnaturii este suplinita de declaratia intimatului de acceptare a candidaturii, care este semnata chiar de presedintele organizatiei locale, respectiv Torma Adrian Constantin".

"Chiar daca declaratia este a candidatului, semnarea acesteia tine loc si de contrasemnarea propunerii de candidatura de catre conducerea organizatiei, care este reprezentata tot de intimat. Astfel, acesta si-a asumat consecintele acelei candidaturi si in calitatea sa de presedinte al organizatiei locale", se arata in sentinta Judecatoriei Moldova-Noua.

Decizia judecatoriei a fost contestata la Tribunalul Caras-Severin, unde judecatorii au rasturnat sentinta, admitand cererea lui Damian si scotandu-l din cursa pe primarul Torma.

"Admite contestatia formulata de catre contestatorul Damian Cristian Iuliu, impotriva Hotararii nr. 9/19.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 6 Moldova Noua, in contradictoriu cu intimatii in contradictoriu cu intimatul Torma Adrian Constantin si in consecinta: Anuleaza Hotararea nr. 9/19.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 6 Moldova Noua. Respinge candidatura intimatului Torma Adrian Constantin, pentru functia de primar, depusa la Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 6 Moldova Noua", se arata in sentinta Tribunalului Caras-Severin, care a fost pronuntata duminica si care este definitiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#adrian torma, #candidatura, #PSD, #Moldova Noua , #stiri alegeri