Liberalul Ion Chisalita a castigat alegerile pentru primar in orasul Moldova Noua, cu 68% din voturi

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 22:49 5038 citiri
Ion Chisalita este noul primar al orasului din judetul Caras-Severin

Candidatul Partidului National Liberal la functia de primar al orasului Moldova Noua, Ion Chisalita, a castigat alegerile locale partiale de duminica, potrivit numaratorii paralele facuta de partidele politice.

Potrivit numaratorii paralele a partidelor politice, Ion Chisalita a obtinut 2.710 de voturi (68%), in timp ce contracandidatul sau, omul de afaceri Eugen Baleanu, reprezentand Partidul Verde, a obtinut 1.183 de voturi.

Conform datelor disponibile pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, prezenta la vot a fost de 36,37%. Ion Chisalita este silvicultor de meserie, iar in perioada 2008 - 2012 el a mai detinut functia de primar al orasului Moldova Noua.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD- PRO Romania, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne in 27 septembrie 2020, a fost declarata nula pentru ca Biroul Electoral de circumscriptie Moldova Noua i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO Romania, desi Tribunalul Caras-Severin a respins-o pentru ca nu avea semnatura liderilor locali ai celor doua partide, asa cum prevede legea.

PNL Caras-Severin a depus o sesizare la BEC in care a reclamat ca Adrian Constantin Torma a candidat pentru functia de primar in mod ilegal, iar BEC a decis anularea scrutinului.

Alegeri pentru primar la Moldova Noua. 36,37% dintre alegatori s-au prezentat la vot

Alegeri pentru primar la Moldova Noua, fara candidat din partea PSD. Reprezentantii AEP participa ca observatori

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News