La final de campanie, tragem linie si socotim: Nu ne-am lamurit ce vor politicienii de la viata noastra, dar macar ne-am distrat (Foto & Video)

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 17:56
9430 citiri
La final de campanie, tragem linie si socotim: Nu ne-am lamurit ce vor politicienii de la viata noastra, dar macar ne-am distrat (Foto & Video)
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Campania electorala care se incheie a fost una fara pic de sare sau piper. Of, unde sunt ardeii iuti de altadata si tepele din Piata Victoriei? Nu exista nici macar scuza ca Traian Basescu sau Felix Tataru au disparut din peisaj, pentru ca n-au disparut, au jucat si ei sarba electorala, dar fara suflu, fara vlaga, fara zvic.

N-a lipsit nici oligarhul asupra caruia trebuiau asmutiti alegatorii pregatiti sa il sfasie. De la tripleta de aur Patriciu-Voiculescu-Vintu (care a sfarsit rau, trebuie sa recunoastem), strategii de campanie au schimbat azimutul catre Soros. Miliardarul american intrunea trei conditii de baza pentru a fi luat in bataia pustii: e evreu, e ungur si e miliardar. Cum sa nu voteze impotriva necandidatului Soros nea Caisa din Lunca Vadului, care n-are acces la Internet, doar la radio santz si la predicile din biserica?

Daca pana si glacialul Klaus Iohannis s-a oferit sa starneasca un pic de emotie electorala, va dati seama cat de anosta a fost luna asta de campanie? Noroc cu umorul voluntar sau involuntar de care au dat dovada cativa dintre candidati si cu internautii vigilenti care le-au semnalat, altminteri ni se inclestau falcile de atata plictiseala.

Cele mai multe erori si gafe au venit din zona PNL, vedeta fiind chiar Alina Gorghiu, presedintele partidului si candidat in Timis.

Dupa memorabilul clip in care se joaca de-a "lupul si iezii" cu copilasul nevinovat al unei alte candidate liberale, Alina Gorghiu a starnit iar zambete si comentarii acide prin fotografia in care apare in carca reputatului chirurg Leon Danaila, candidat la randul lui.

Un alt liberal care a ridicat multe sprancene a mirare a fost Ghita Falca, primarul Aradului.

"In tara asta cu valori, trebuie copiii nostri sa mance patru oameni o pizza sau sa ne ridicam? Ridicati-va Moldova!", a strigat el cu patos la un miting electoral.

Dacian Ciolos a fost sfichiuit de Cristian Tudor Popescu, care s-a aratat profund nemultumit de faptul ca premierul s-a lasat folosit in campanie, desi a promis ca nu candideaza.

"Era la mine in cartier, cand eram mai tanar, era o fata care facea de toate, cu exceptia amorului normal. Era virgina. In rest era virgina.

Imi pare rau. Nu pot sa-i spun altceva domnului Ciolos. Cum dom'le? Adica, nu prea e bine ca mi se foloseste imaginea. Sunt nemultumit. Pai daca nu e bine, de ce nu ai interzis? De ce nu ai spus: dom'le, nu-mi folositi imaginea? E peste tot, pe toate gardurile, domnul Ciolos cu PNL. Si dansul este usor nemultumit. Ce-i asta? Ce v-am spus - fata virgina", a declarat C.T.Popescu la Digi24.

O gafa mica, mica dar fasneata a facut si Cristian Seidler, consilier local la sectorul 1 si candidat USR la Camera Deputatilor in Bucuresti. Intr-o postare care inca mai exista pe pagina de Facebook a partidului acesta se plange ca "n-ajunge ca suntem in cea mai poluata capitala din Romania".

Cel care a incasat lovituri cu adevarat dure a fost insa PSD-ul. Mai intai de la celebrul politist Marian Godina, care i-a ars o ironie usturatoare chiar liderului social-democrat Liviu Dragnea, parafrazand sloganul de campanie al PSD.

"Indrazneste sa scrii 'La multi ani, romani!' si 'La multi ani, Romania!'

Indrazneste sa pui virgule!

Indrazneste sa nu fii agramat!

Indrazneste sa crezi ca e extrem de rusinos sa scrii gresit in limba poporului al carui drapel il postezi la final!

Hai, indrazneste!

Asa cum ati indraznit sa spuneti ca Teleormanul e plin ochi de librarii", a scris Marian Godina pe Facebook, strangand aproape 14.000 de likes, mii de comentarii si shares.

Bomba a fost insa aruncata in curtea PSD prin intermediul clipului "Aministia, intoarcerea condamnatilor", clip neasumat de vreun competitor electoral si care a starnit reactii aprinse in mintile internautilor care l-au vizionat.

In aceeasi serie poate fi trecut si clipul cu cele 10 porunci ale lui Liviu Dragnea:

Nici PRU, adica PSD-ul mai mic si mai uratel, n-a scapat nevatamat. "Pe Bogdan Diaconu si Sebastian Ghita ii uneste nu doar partidul, ci si o firma intrata acum in vizorul DNA", scriu jurnalistii de la Rise project, care ii boteaza pe nationalistii lui Tepes "Partidul Romania Unita prin Mita".

Una dintre cele mai haioase campanii a fost cea a Elenei Udrea, candidata care a tot promovat "pozitia 30", explicandu-ne in mod repetat cum se lupta ea cu barbatii si, evident, cu Sistemul.

De la pozitia 30 urcam la pozitia 3, unde o regasim, in Caras Severin, pe cea mai celebra invatatoare din Romania - Cristiana Anghel (ALDE), care le-a dedicat alegatorilor o poezie de serbare, gen.

"Ce se-ntampla tara mea cu tine?! Ma uit si vad ca nu ti-e bine.

Ce se-ntampla tara mea cu noi?! Ne zbatem zi de zi in minciuni si nevoi...

S-au furat miliarde de euro. Tara a fost scoasa la mezat.

Nu avem bani?! O minciuna sfruntata!

Oameni buni, pe 11 decembrie croiti-va alta soarta! Votati ALDE!" (n-a gasit alta rima...)

Ramanem in zona elucubratiilor electorale cu faimosul candidat Costica Berindei, motzul care vrea sa fie senator de Alba si ale carui clipuri au ajuns virale pe Internet. Politicianul care sustine ca "a coborat de jos", se lupta din greu cu strainii care vor sa ne cotropeasca tara.

"Dragi romani, am fost acuzat de zeci de ori ca nu-mi sta bine costumul, ca nu-mi sta bine mustata, ca nu-mi sta bine cravata. Dragi romani, eu cravata am schimbat-o, mustata am schimbat-o, am schimbat si costumul, dar dragi romani, nu stiu daca PSD isi poate schimba mentalitatea ca sa nu mai fure tara asta si s-o dam pe mana strainilor care ne conduc la ora actuala", a transmis el.

In aceeasi categorie, a politicienilor inca neapreciati la adevarata lor valoare, il putem incadra si pe Cezar Avramuta, cunoscutul stegar dac fost PNL-ist pe vremea USL, in prezent candidat PRM pe locul 1 la Camera Deputatilor, in Teleorman.

Lipsit de inhibitii, dupa cum bine se vede in poza de mai jos, Avramuta se razboieste cu inamicii de la PRU, cu care se bate pe acelasi electorat si pe care ii considera "nationalisti contrafacuti".

"PRU are nevoie de asocierea cu numele meu pentru a dovedi ca poate ceva?

Stegarul dac nu are nimic de-a face cu PRU!

Stegarul dac este candidat PRM la alegerile parlamentare, adevaratul partid nationalist, si nu are nimic de-a face cu partidele natioaliste contrafacute!..." pe Facebook Cezar Avramuta.

Va intrebati ce-ar spune Corneliu Vadim Tudor despre candidatura stegarului falfaitor daca n-ar fi trecut de mult la cele vesnice? Intrebati-l direct, pentru ca va raspunde. Potrivit paginii sale de Facebook, tribunul este inca in viata si indeamna la distribuirea de mesaje electorale, dupa cum se vede mai jos:

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#gafe alegeri parlamentare 2016 , #alegeri parlamentare 2016