Iohannis sau Predoiu? O zi pana la desemnarea candidatului dreptei pentru Cotroceni

Duminica, 10 August 2014, ora 12:26
5221 citiri
Iohannis sau Predoiu? O zi pana la desemnarea candidatului dreptei pentru Cotroceni

Dreapta isi anunta luni candidatul comun la prezidentiale, cu mai putin de trei luni inainte de alegeri. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, pare favorit in fata prim-vicepresedintelui PDL Catalin Predoiu.

Anuntarea candidatului a fost amanata cu aproape o saptamana, dupa ce ambele partide au comandat cate un sondaj pentru a arata care dintre cei doi candidati are sanse mai mari in cursa prezidentiala, iar intarzierea cercetarii realizate de PDL a determinat amanarea anuntului.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a spus, pentru Ziare.com, ca "absolut sigur" candidatul Aliantei Crestin Liberale, formata de cele doua partide, va fi anuntat luni, insa a precizat ca "rezultatele sondajelor se vor face publice dupa sedinta la care vor fi prezentate".

Si presedintele PNL a confirmat ca anuntul candidatului va fi facut luni. In acelasi timp, propunerea liberalilor pentru Palatul Cotroceni a mentionat ca nu va face declaratii legate de religie, dupa ce prim-ministrul Victor Ponta a folosit aceasta tema la Craiova, la Consiliul National al PSD: "Rog pe cei de la comunicare sa pregateasca comunicate pe istoria religiilor in Romania".

Cat de mult conteaza religia viitorului presedinte - sondaj

Potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com, insa, religia viitorului presedinte conteaza - peste 57 la suta dintre raspunsuri fiind in acest sens.

Primarul Sibiului este si favoritul presedintelui Traian Basescu, care a spus ca, dintre acesta si premierul Victor Ponta, la prezidentiale l-ar vota pe liderul liberal. De altfel, si Iohannis sustine ca il poate invinge pe Victor Ponta in lupta pentru scaunul de la Cotroceni.

Iohannis sau Predoiu? Alege candidatul Dreptei - Sondaj Ziare.com

Alianta Crestin Liberala, in sedinta - cand isi desemneaza prezidentiabilul

De partea cealalta, candidatul PDL, Catalin Predoiu, afirma ca va lupta "pana in ultimul moment" pentru a fi desemnat prezidentiabilul ACL, dar ca cele doua partide vor lucra in echipa dupa desemnarea nominalizarii, indiferent care va fi aceasta.

Intre timp, colegii de partid ai lui Iohannis si Predoiu au pareri impartite. Daca vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, spune ca liberalul este cu mult in fata fostului ministru al Justitiei, senatorul PDL Traian Igas afirma ca Predoiu ar trebui sa fie candidat la Presedintie, in timp ce Iohannis ar fi bun de premier. Anterior, colegul sau din Arad, primarul Gheorghe Falca, sustinuse ca presedintele PNL va fi candidatul Aliantei Crestin Liberale la prezidentiale.

Gorghiu: In turul doi ne adresam si electoratului PSD. Orice vot pentru Tariceanu e un vot pentru Ponta

Cu trei luni inainte de alegerile prezidentiale, reprezentantii ACL se gandesc si la turul doi si la voturile ce ar putea fi primite chiar si din partea electoratului PSD.

"In turul doi, o sa facem toate demersurile posibile sa ne adresam electoratului tuturor partidelor care au ramas fara candidat in turul doi, inclusiv electoratului PSD, care se presupune ca va intra in turul doi cu candidatul dreptei, motiv pentru care vom avea un mesaj de adresat fiecarui cetatean din Romania. Nu excludem niciun cetatean, indiferent de simpatiile politice pe care le are, indiferent de votul pe care l-a directionat catre un candidat sau altul in primul tur", a mai declarat Alina Gorghiu, pentru Ziare.com.

PLR - Fata Morgana, creatia lui Dragnea?

De asemenea, aceasta a comentat si candidatura fostului presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu, acum prezidentiabil al Partidului Liberal Reformator (PLR). Intrebata daca fostul premier reprezinta o amenintare pentru voturile ce urmeaza sa le primeasca dreapta, vicepresedintele PNL a raspuns: "Electoratul de dreapta din Romania trebuie sa stie un lucru, pe care noi l-am transmis public: orice vot pentru candidatul Calin Popescu Tariceanu este un vot pentru PSD si pentru candidatul Victor Ponta".

"Oamenii care au inteles ce inseamna formatiunea asta surogat a lui Calin Popescu Tariceanu, nu vor vota Calin Popescu Tariceanu, daca sunt de dreapta, pentru ca vor intelege foarte clar ca orice vot pentru Tariceanu este dat in directia castigarii prezidentialelor de catre Victor Ponta", ne-a mai spus Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#desemnare candidat dreapta, #candidat prezidentiale Dreapta, #Iohannis candidat dreapta, #Predoiu candidat dreapta, #candidat prezidentiale ACL , #Alegeri Prezidentiale 2014