Iohannis baga PNL in sedinta. Va merge la dezbatere cu Dancila?

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 15:14
5549 citiri
Iohannis baga PNL in sedinta. Va merge la dezbatere cu Dancila?
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la dezbaterea electorala dorita de Viorica Dancila, ca in aceasta seara va fi stabilita strategia de campanie, in functie de care Klaus Iohannis va participa sau nu la dezbateri cu Viorica Dancila.

"In seara asta avem o sedinta a echipei de campanie. Cand avem rezultatele, stabilim si strategia si in functie de asta vom face public", a precizat prim-ministrul, dupa ce a depus o coroana de flori la statuia lui Corneliu Coposu, din Capitala.

Potrivit unor surse politice citat de televiziunile de stiri, liderii liberali vor avea o sedinta, luni seara, incepand cu ora 20:00, la care va participa si presedintele Klaus Iohannis. Intrunirea are loc la sediul central al PNL.

Intrebat de jurnalisti daca rezultatele primului tur al alegerilor prezidentiale sunt multumitoare, Orban a raspuns ca este "un rezultat apropiat de obiectivul pe care l-am urmarit".

"Ne bucuram ca presedintele a avut un scor foarte bun in diaspora, unde existau tot felul de presupuneri legate de optiunile politice ale diasporei. Sunt foarte multumit ca alegerile au fost organizate in conditii foarte bune, aproape fara incidente, indiferent unde au votat, romanii au putut sa isi exercite acest drept de vot fara umilinte, fara sa stea la cozi", a adaugat Orban.

De asemenea, el s-a aratat convins ca presedintele Iohannis va castiga turul doi al alegerilor cu un scor foarte mare.

"Am convingerea ca va castiga in turul doi cu un scor foarte mare. Ne pregatim pentru turul doi, sa facem o campanie adresata oamenilor. Trebuie sa aratam romanilor care este proiectul presedintelui, sa convingem cat mai multi romani sa voteze", a mai spus premierul.

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, a reiterat, luni, dorinta sefei PSD de a avea o dezbatere, unu la unu, cu presedintele Klaus Iohannis.

"Ne pregatim pentru a avea o dezbatere. Dorim ca presedintele Klaus Iohannis sa vina la o dezbatere. Avem invitatii de la cateva televiziuni si noi le dam curs, dar avem nevoie de un adversar. In primul tur, nu am vazut vreo dorinta din partea lui Klaus Iohannis", a declarat reprezentantul PSD, luni, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul central al PSD din Kiseleff.

Intrebat daca va trimite o scrisoare oficiala echipei de campanie a lui Klaus Iohannis pentru organizarea unei dezbateri electorale, el a raspuns afirmativ.

"Vom initia discutii, vedem cum", a replicat Valeriu Steriu.

Precizam ca Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi i-a provocat chiar azi pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila la o dezbatere.

Iata detalii - Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#dezbatere Dancila Iohannis, #Orban dezbatere Dancila Iohannis, #sedinta PNL Iohannis Orban , #rezultate prezidentiale 2019