Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Singura sansa a PDL

Luni, 11 Iunie 2012, ora 17:20
5797 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Singura sansa a PDL

Deja e clara infrangereaa zdrobitoare a PDL in alegerile locale. Toate rezultatele converg spre un rusinos 15%, un cosmar din visele cele mai negre.

Ar fi multe de spus relativ la cauzele care au condus la acest deznodamant. In ciuda masurilor economice corecte luate cu mult curaj de catre Emil Boc si asumarea raspunderii pentru modernizarea unor sectoare importante, precum educatia, justitia, relatiile de munca.

Nu consider ca aceste masuri n-au fost suficient explicate, in primul rand de catre presedintele Basescu. Altele sunt cauzele pierderii a jumatate din electoratul propriu.

1. Listele lungi de inalti functionari PDL cercetati penal, trimisi in judecata, unii condamnati deja. De care PDL nu s-a lepadat imediat, ca de Satana, ba i-a tinut in brate pana in ultimul moment.

2. Statul se imprumuta ca sa functioneze, o aberatie. Un stat se intinde atat cat il tine plapuma. Nu are bani, desfiinteaza ministere si agentii, nu arunca in spatele urmasilor cheltuielile de functionare.

3. N-a fost in stare sa atraga fonduri europene si investitii straine, dar nici nu a cerut ajutor de la specialisti straini pentru a reusi.

4. N-a reusit sa reduca evaziunea fiscala si infractiunile economice.

5. N-au ascultat-o pe Monica Macovei cand a fost in discutie implementarea Codului de Integritate.

Alegeri Locale 2012

Acum e tarziu pentru astfel de analize. Cum se poate relansa PDL pentru alegerile din toamna?

Intr-un singur mod. Schimbarea integrala a actualei conduceri, asa cum se procedeaza in toate tarile civilizate, dupa un asemenea dezastru. Si fara intentia ca membri ai actualei conduceri sa candideze la posturi in viitoare conduceri. Sa ramana simpli membri de partid.

Noua conducere ca fie preluata de oameni nepatati, gen Monica Macovei, Sever Voinescu, Cristian Preda, Traian Ungureanu si alti sefi de filiale care au performat in actualele alegeri. Exceptandu-l pe Pinalti, care are probleme cu legea.

MRU ar putea veni si domnia sa in conducerea PDL, pentru ca un ONG are mult mai putine sanse de a intra si castiga o competitie electorala.

Fara aceste schimbari soc, PDL poate sa spuna adio alegerilor parlamentare si sa ia loc, alaturi de PNTCD, pe o banca in Cismigiu.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#PDL dezastru alegeri, #PDL infrangere alegeri , #Rezultate Alegeri Locale 2012