Scrisoare deschisa romanilor din diaspora: Casa sufletului vostru e Romania

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 14:04
6334 citiri
Scrisoare deschisa romanilor din diaspora: Casa sufletului vostru e Romania

Sa va multumim? E prea putin. Sa va imbratisam? Sunteti prea departe. Dar, ceea ce ne uneste este o casa: Romania. Impreuna putem invinge orice sistem, oricand este nevoie.

Voi, cei care erati pentru politicieni "restul" sau romanii de pretutindeni si nicaieri, ne-ati dat cea mai frumoasa lectie. Voi, cei plecati pribegi in lume, ne-ati aratat ca se poate. Voi, cei despre care credeam ca nu va mai pasa, ne-ati invatat sa iubim din nou Romania. Acum stim ca o putem respecta impreuna, de aici sau din afara ei.

Lumea e un sat mic. Romanii sunt la fel ca celelalte nationalitati. Numai ca sunt judecati inainte sa-si arate valoarea.

Ieri am aflat cu totii ceva nou despre romanii care traiesc in afara granitelor. Nu e bine sa fie provocati. Putine popoare se pot lauda cu o calitate rara: anduranta. Mi-era mai usor sa-i spun credinta ca pot supravietui oriunde, in orice conditii. Am denumit-o asa pentru ca ceea ce pot sa suporte romanii nu e la indemana oricui.

Dupa 45 de ani de comunism, din cauza clasei politice romanesti, ati "evadat" in alte tari. Ati avut sansa unui nou inceput, cu forte proprii, in suferinta si durere. Mare noroc ati avut ca nu v-ati lasat manjiti cu mocirla politrucilor de pe Dambovita si v-ati luptat pentru un trai mai bun, cu curaj si incredere oarba in voi.

Aproape de fiecare data cand am fost invitat sa tin un speach in fata tinerilor din scoli si licee, faceati parte din exemplele mele preferate. De invingatori! Intotdeauna am afirmat deschis ca sunteti cei mai mari antreprenori ai tarii, oamenii care duc in spate povara acestei natiuni. Nimic nu se poate compara cu exemplul vostru de daruire pentru cei dragi de acasa.

Daca Romania va renaste dupa 17 noiembrie, acest lucru vi se datoreaza in mare masura voua. Romanilor din diaspora. Ati demonstrat ca se poate sa iei viata de la inceput, cand nu vi s-a mai acordat nicio sansa in propria tara. Asa ati devenit eroii acestor alegeri. Antreprenorii patriei noastre in strainatate, cei care ati pus din nou degetul pe rana si ati reusit sa vindecati de pasivitate multi romani ramasi acasa.

Sunteti, de departe, cei mai mari investitori care au tinut Romania pe linia de plutire. In timp ce toate guvernele au stat cu mana intinsa la FMI - Fondul Monetar International, la Banca Mondiala, la BCE - Banca Centrala Europeana, la BERD - Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, la bancile, fondurile si institutiile straine care imprumuta bani, romanii din diaspora s-au "vaccinat" cu credinta ca pot ajuta tara atunci cand ii este mai greu.

Ce viata ati dus in pribegie numai voi stiti. Cand politicienii v-au ignorat complet, ati fost scanteia care a declansat renasterea Romaniei, la 25 de ani de la Revolutie. Voi sunteti "nebunii" frumosi cu care merita sa ne mandrim. Victoria lui Klaus Iohannis vi se datoreaza voua. Noi, romanii de acasa, impreuna cu voi, avem obligatia sa facem din Romania o tara cu adevarat europeana. Astazi, Romania este din nou binecuvantata in lume.

Ce ati facut pentru Romania nu se va uita. Niciodata! Casa sufletului vostru e aici, alaturi de noi. Va asteptam oricand acasa.

Cu reverenta, un antreprenor ramas in tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#rezultate Alegeri Prezidentiale 2014, #Klaus Iohannis presedinte Romania, #vor romani diaspora alegeri , #Alegeri Prezidentiale 2014