Increderea romanilor in Iohannis, in scadere: Ce politician s-a prabusit brusc - sondaj INSCOP

Joi, 23 Iulie 2015, ora 14:11
8415 citiri
Increderea romanilor in Iohannis, in scadere: Ce politician s-a prabusit brusc - sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis conduce in topul increderii romanilor in personalitatile publice, fiind urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, potrivit unui sondaj INSCOP transmis joi.

Conform cercetarii, seful statului se afla pe un trend descendent tinand cont de faptul ca 61,6% dintre respondenti au afirmat ca au "incredere multa si foarte multa" in Klaus Iohannis, fata de procentul de 65% pe care acesta il obtinuse in luna aprilie.

Potrivit sondajului, premierul Victor Ponta reuseste sa obtina cea de-a patra pozitie in topul increderii pe care romanii o au in personalitatile publice.

Astfel, 61,6% dintre respondentii au spus ca au incredere multa si foarte multa in presedintele Klaus Iohannis (fata de 65% in aprilie). Seful statului este urmat in clasament de Mugur Isarescu cu 42,8 (fata de 40,1% la masuratoarea din aprilie). George Maior se claseaza pe locul al treilea cu 27,6% dintre optiuni (fata de 24,8% in aprilie).

Klaus Iohannis, lider detasat in clasamentul increderii - sondaj Inscop

Pe locul al patrulea se situeaza premierul Victor Ponta, cu 21,7% din optiunile de incredere multa si foarte multa (fata de 24,4% in aprilie), iar cel de-al cincilea loc este ocupat de Sorin Oprescu, care se bucura de increderea a 21,6% dintre respondenti (20,1% in aprilie). Urmeaza Mihai Razvan Ungureanu cu 19,7% (fata de 15% in aprilie).

Masurat in premiera in Barometrul INSCOP-Adevarul, vicepremierul Gabriel Oprea cumuleaza 17,4% dintre optiuni, iar ministrul Muncii Rovana Plumb, masurata de asemenea in premiera, obtine 11,2% din increderea celor intervievati.

Cercetarea mai arata ca increderea romanilor in cel de-al doilea om in stat, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, scade - de la 17,1% in luna aprilie la 6% in iulie.

Gabriel Oprea este urmat in clasament de Catalin Predoiu cu 16,8% (15,7% in aprilie), Mircea Geoana cu 16,1% (15,8% in aprilie), Calin Popescu Tariceanu cu 16% (17,1% in aprilie), Traian Basescu - 15% (15,6% in aprilie), Alina Gorghiu - 15% (13,5% in aprilie), Monica Macovei - 14,4% (15,3% in aprilie), Rovana Plumb, masurata in premiera, - 11,2%, Vasile Blaga - 10,9% (8,4% in aprilie).

Sub 10% incredere au obtinut Liviu Dragnea - 9,2%, in crestere fata de luna aprilie cand avea 7,9%, Ion Iliescu - 9% (10,4% in aprilie), Elena Udrea - 5,1% (4,1% in aprilie), Laszlo Tokes - 2,5% (3,2% in aprilie). Ultima pozitie in topul increderii in personalitatile publice este ocupata de Kelemen Hunor - 2,3% fata de 3,8% in aprilie.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 9 - 14 iulie 2015, iar volumul esantionului a fost de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Iohannis incredere, #Iohannis incredere sondaj, #Ponta incredere , #sondaj