Imaginatie de politician: Vezi cele mai ciudate sloganuri de campanie

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 19:22
9194 citiri
Imaginatie de politician: Vezi cele mai ciudate sloganuri de campanie
Foto: Ziare.com

Imaginatia politicienilor este infinita. O dovada o constituie propriile lor sloganuri electorale, in care creativitatea li s-a dezlantuit sub forma unor texte care variaza de la poezie naiva la filosofie abisala. Campion in ce priveste numarul sloganurilor si originalitatea lor este candidatul USL Dumitru Pelican.

Campania electorala este in toi, iar fiecare politician se straduieste din rasputeri sa atraga atentia si sa convinga ca numai el reprezinta solutia miraculoasa la problemele alegatorilor din colegiu. Unul dintre instrumente este sloganul electoral, prin care candidatul se defineste si incearca sa seduca. Insa, eforturile sale creatoare au, nu de putine ori, efecte nu tocmai fericite. Dupa cum se vede:

Bot a uitat logica de tot: Pune ARD pe picioare

Filosofie cu OTV

Modestie albaneza

Alte sloganuri remarcabile din Bucuresti le au candidatul ARD Gheorghe Udriste, care se prezinta "Udriste, Omul Metrou" sau Ilie Potecaru de la PP-DD care isi indeamna direct alegatorii, de ambe sexe, "S-o facem!".

Pelican, cel mai tare in slogan

Insa, candidatul USL Dumitru Pelican, fost jurnalist sportiv, a fost cel mai prolific. Are nu mai putin de cinci sloganuri, deocamdata, mare parte dintre ele fiind cu rima. "Un om pentru sector, Dumitru Pelican senator", "Pentru micul intreprinzator, Dumitru Pelican senator" sau mult mai bataiosul "Omul nostru, spaima lor, Dumitru Pelican senator".

Nici unul dintre acestea nu se compara cu urmatorul, capodopera a literaturii politice.

De altfel, acest slogan este si preferatul lui Dumitru Pelican. Ziare.com l-a intrebat de unde i-a venit ideea.

"Este creatia mea si a echipei mele de voluntari care m-a ajutat, ca vechi gazetar. Nu stiu cum a prins la oameni, unii spun ca ma pot identifica cu acesta. Dumneavoastra cum vi se pare?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Dumitru Pelican USL, #slogan Dumitru Pelican, #sloganuri electorale Bucuresti , #candidat