Harta interactiva: Cum si-au impartit partidele primariile in fiecare judet

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 17:108442 citiri
Harta interactiva: Cum si-au impartit partidele primariile in fiecare judet
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD s-a impus in forta la alegerile locale din acest an, castigand, pe langa intreg Bucurestiul, si majoritatea primariilor in 26 de judete.

Social-democratii au castigat lejer, cu peste 70% din primarii, judetele Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Maramures, Mehedinti, Olt, Vaslui si Vrancea.

Liberalii au majoritatea primarilor doar in 11 judete, cele mai categorice victorii reputandu-le in Alba si Ilfov, unde au obtinut peste 70% din primarii.

Cu toate acestea, in Ilfov par sa fi aparut probleme, dupa ce sambata au fost facute publice inregistrari care ar incrimina liberalii pentru coruperea alegatorilor, fiind deschis un dosar penal in acest caz.

In mod traditional, UDMR s-a impus in Harghita si Covasna, cu peste 70% din primarii castigate. Reprezentantii maghiarilor au obtinut insa si cele mai multe primarii din judetele Mures si Satu Mare, chiar daca aici procentele sunt in jur de 30%.

Ziare.com a realizat o harta interactiva, care iti arata ce partid a castigat cele mai multe primarii in fiecare judet al tarii:

Vezi cum e colorata harta tarii si in ce priveste victoriile la consiliile judetene:

Si aici puteti avea imaginea completa daca va intrebati ce culoare are primarul fiecarei resedinte de judet, inclusiv la nivelul Bucurestiului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
trolheim
rank 1
cod rosu de saracie pe harta asta interactiva