Harta interactiva - Ce partid a castigat consiliul judetean in fiecare judet

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 15:1210846 citiri
Harta interactiva - Ce partid a castigat consiliul judetean in fiecare judet
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat rezultatele pentru alegerile locale din 2016, dupa ce au fost numarate si centralizate toate voturile din sectiile din intreaga tara. Acestea nu sunt, insa, finale, deoarece BEC are de solutionat mai multe contestatii.

La consiliile judetene, PSD a obtinut cele mai bune rezultate la nivel national. Dintre cele 41 de judete ale tarii, social-democratii au obtinut cele mai multe voturi in 28, fiind urmati de PNL, cu noua judete, si UDMR, cu patru judete.

In procente, situatia pe tara se prezinta astfel:

  • PSD - 37,58%
  • PNL - 31,93%
  • ALDE - 6,31%
  • UDMR - 5,33%
  • PMP - 4,27%

PSD a obtinut cele mai multe voturi in majoritatea consiliilor judetene din tara, insa social-democratii nu detin in toate peste 50% din locurile din CJ, asa ca s-au anuntat deja posibile aliante cu alte partide, cum ar fi ALDE sau UNPR. Si liberalii s-ar putea alia cu alte formatiuni politice, asa ca majoritatile din unele CJ s-ar mai putea schimba.

Si Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a fost castigat de alianta PSD+UNPR, cu 40,42% dintre mandate, urmata de USB - 25,34%, PNL - 13,07%, PMP - 7,14, ALDE - 6,42%.

Ziare.com a realizat o harta interactiva, care iti arata ce partid a castigat cele mai multe mandate in consiliul judetean din fiecare judet al tarii, precum si procentajul de voturi obtinut:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News