Guvernul va interveni pentru asigurarea softului necesar alegerilor

Sambata, 08 Noiembrie 2008, ora 15:36 603 citiri

Guvernul va interveni daca Autoritatea Electorala Permanenta nu va solutiona problema softului pentru alegeri, cauzata de anuntul de retragere al companiei Asesoft, care trebuia sa implementeze sistemul informatic, a declarat pentru NewsIn seful SGG, Gabriel Berca.

Gabriel Berca a declarat ca Executivul are obligatia sa organizeze alegerile si ca nimeni nu are voie sa se joace cu acest lucru. "Guvernul are obligatia sa organizeze alegerile. Nimeni nu are voie sa se joace cu alegerile si cine o va face va suporta consecintele legii", a declarat pentru NewsIn seful Secretariatului General al Guvernului, Gabriel Berca.

Berca a mai precizat ca Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) este obligata sa solutioneze aceasta problema, iar Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) trebuie sa se asigure de acest lucru.

Seful SGG a recunoscut faptul ca nu cunoaste prea bine situatia de la AEP, declarand ca MIRA are mai multe detalii cu privire la acest subiect. Din partea MIRA insa, secretarul de stat Paul Dobre a declarat pentru NewsIn ca AEP nu a prezentat niciun raport ministerului si nu a existat nicio discutiei in acest sens.

Dobre a adaugat ca nu este de competenta MIRA de a solutiona problema softului pentru alegeri, chiar daca acest minister este cel responsabil cu organizarea alegerilor. In vederea unei interventii sau a unei sanctionari a AEP, secretarul de stat Paul Dobre s-a limitat sa spuna "Vom vedea".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News