Gorghiu: Ponta creeaza o problema penala dascalilor care vor primi 150 de euro

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 19:43
4008 citiri
Gorghiu: Ponta creeaza o problema penala dascalilor care vor primi 150 de euro
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a precizat, marti, ca premierul Victor Ponta si ministrul Educatiei, Remus Pricopie, creeaza o problema penala dascalilor care vor beneficia temporar de cei 150 de euro, ea aratand ca acestia vor trebui sa dea inapoi banii daca ii vor primi ilegal.

Gorghiu a spus ca Ministerul Educatiei si premierul Victor Ponta vor sa le dea cadrelor didactice o mita electorala mascata si a invocat in acest sens informatiile aparute in presa prin care sunt citate marturii ale directorilor si inspectorilor scolari potrivit carora banii ar urma sa fie dati prin incalcarea legii, fiind schimbata destinatia lor.

"Ponta si Pricopie le creeaza o problema penala celor 300.000 dascali care vor beneficia temporar de cei 150 de euro. Fac apel la demnitate cadrelor didactice. Stiu ca au salarii de mizerie, dar cer Guvernului sa gasesca parghia legala sa le atribuie banii fara sa-i introduca intr-o conjunctura care inseamna dosar penal", a spus Gorghiu.

Ea a aratat ca daca banii vor fi dati incalcand legislatia, va trebui sa fie dati inapoi.

"Cine va primi banii ilegal va trebuie sa ii returneze. E o capcana pe care Guvernul o intinde. Ii somez pe Pricopie si Ponta sa gasesca formula potrivita pentru a nu incalca legea", a mai spus Gorghiu.

Guvernul anunta, in 22 octombrie, alocarea a circa 50 milioane, in cadrul Programului Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind "Dezvoltarea carierei didactice", urmand ca minimum 250.000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar si minimum 40.000 profesori din mediul unversitar sa primeasca suma de 150 euro.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, afirma, recent ca profesorii vor primi cat de curand cei 150 de euro cu care sa isi cumpere carti sau alte materiale didactice, Ministerul de Finante urmand sa faca, joi, platile catre inspectoratele scolare, astfel ca sumele vor fi virate catre destinatari in scurt timp.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Alina Gorghiu bani dascali, #Gorghiu bani educatie , #Alegeri Prezidentiale 2014