Geoana, despre candidatul PSD la prezidentiale: Traditia e sa fie liderul partidului

Joi, 06 Martie 2014, ora 08:27
2540 citiri
Geoana, despre candidatul PSD la prezidentiale: Traditia e sa fie liderul partidului
Foto: Ziua Veche

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri seara, ca in interiorul formatiunii politice a existat o "traditie nescrisa" ca liderul, in acest caz Victor Ponta, sa candideze la alegerile prezidentiale. "Traditia e sa fie liderul de partid", a punctat Geoana.

Totusi, in cazul premierul se pune problema varstei, a subliniat Geoana intr-o emisiune televizata la Antena 3, adaugand ca PSD nu a avut niciodata un lider care sa aiba sub 40 de ani in momentul in care a fost ales.

"Niciodata nu am avut un lider la PSD care sa fie sub 40 de ani cand a fost ales. Au fost oameni cu mai multa experienta. (...) Faptul ca Victor Ponta se gandeste mult inainte sa decida acest lucru, face parte si din aceasta situatie oarecum inedita, a unui premier si lider de partid foarte tanar", a precizat Geoana.

Ponta ar castiga detasat alegerile prezidentiale - sondaj CSCI

El a spus ca i se pare normal ca Victor Ponta sa isi doreasca sa fie in continuare sef de partid si premier. Geoana a mai mentionat ca este legitim din partea membrilor PSD sa analizeze cine ar putea reprezenta mai bine interesele fostului USL.

"Eu nu pot sa ma pronunt, dar e legitim pentru un om foarte tanar, in plina ascensiune politica, sa isi doreasca sa continue sa fie liderul partidului si premier. (...) Abia in acest moment putem sa discutam despre orice alta varianta.

Dar e legitim si corect din partea noastra sa ne intrebam mai intai cine este mai bine plasat in interiorul partidului nostru, dupa aceea sa vedem cine ar putea sa reprezinte interesele mai largi din fostul USL, un proiect frumos care e pacat sa il arunci la cos", a afirmat acesta.

Tariceanu nu va fi sustinut de PSD la prezidentiale - sondaj

Mircea Geoana a spus ca printre candidatii PSD la presedintie s-ar putea numara chiar si el sau Calin Popescu Tariceanu.

"Domnul Tariceanu e un om cu foarte multa experienta, Victor Ponta e un om in plina ascensiune, eu sunt un om cu experienta, care as putea sa duc o astfel de sarcina. Exista solutii la noi, pe care o vom discuta impreuna, transparent", a conchis senatorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Mircea Geoana prezidentiale, #Mircea Geoana Ponta prezidentiale, #Mircea Geoana Tariceanu prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014