Funar ii cere lui Gitenstein sa ceara autoritatilor romane alegeri libere

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 19:47 1420 citiri

Secretarul general al PRM Gheorghe Funar i-a solicitat marti ambasadorului SUA in Romania sa ceara autoritatilor statului roman organizarea de alegeri libere si corecte si ii atrage atentia ca fraudarea scrutinului poate induce "nostalgia" populatiei dupa regimul comunist.

Funar cere, prin intermediul unei scrisori deschise adresate lui Mark Gitenstein, ca ambasadorul SUA in Romania sa nu repete "erorile predecesorilor" sai si sa "inchida ochii" la fraudele electorale din precedentii ani in care au avut loc alegeri.

El ii aminteste oficialului american ca nu-i poate fi indiferent ce se intimpla intr-o tara cu care SUA au un parteneriat strategic.

Semnal de alarma

"In criza in care se afla Romania - tara membra a Uniunii Europene si a NATO - fraudarea alegerilor prezidentiale risca sa aiba consecinte teribile, cum ar fi tulburarile sociale incontrolabile si nostalgia populatiei dupa regimul comunist, unde aveau loc simulacre de alegeri, ca si acum, dar macar coruptia nu era ridicata la rang de politica de stat, nu aveam datorii externe in valoare de peste 120 de miliarde de euro, nu existau 1.000.000 de someri si oamenii simteau o oarecare siguranta.

Acesta e un semnal de alarma. Informati, va rog, Casa Alba, cu privire la evenimentele grave care se petrec si care, mai ales, se pot petrece in tara unde ati fost trimis sa reprezentati nu o republica bananiera, ci patria lui George Washington, Abraham Lincoln si John F. Kennedy", se incheie scrisoarea lui Funar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News