Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Alegeri > alegeri europarlamentare 2019
A   A   A

Forumul Democrat al Germanilor din Romania indeamna alegatorii sa voteze DA la referendum

Forumul Democrat al Germanilor din Romania indeamna alegatorii sa voteze DA la referendum
Foto: Forumul Democrat al Germanilor din Romania
Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) le recomanda membrilor si simpatizantilor sa se prezinte la vot pe 26 mai, pentru a alege membrii viitorului Parlament European, dar si pentru a raspunde cu DA la cele doua intrebari formulate de presedintele Klaus Iohannis in referendumul pe tema justitiei.

FDGR isi indeamna simpatizantii "sa nu voteze listele de candidati ale partidelor din coalitia de guvernare, adica PSD, ALDE sau UDMR, deoarece nu s-au distantat de campania de defaimare dusa de unii reprezentanti ai PSD impotriva FDGR si au votat legi care incalca principiile statului de drept", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In schimb, Forumul Democrat al Germanilor din Romania isi indeamna sustinatorii" sa voteze pentru un partid proeuropean si anume PNL, partid care a anuntat sprijin pentru Klaus Iohannis in campania electorala pentru un nou mandat la Presedintia tarii si este partenerul de coalitie al FDGR in consiliul judetean si municipal din Sibiu".
De asemenea, "FDGR recomanda tuturor membrilor si simpatizantilor sai sa mearga in 26 mai la Referendum si sa raspunda cu DA la cele 2 intrebari formulate de Presedintele Klaus Iohannis. Astfel ei isi exprima un DA la valorile europene si la statul de drept functional", se mai arata in comunicatul de presa.

Raluca Turcan, presedintele PNL Sibiu, a salutat initiativa FDGR.

"Sustinerea de astazi a FDGR este o recunoastere a acestei forte si un indemn catre oameni ca acestia sa voteze PNL si sa nu-si iroseasca votul pe diverse experimente care nu vor avea vreodata forta sa negocieze pentru Romania.

26 mai este un moment electoral crucial pentru tara, pentru ca avem sansa de a indrepta raul pe care PSD l-a facut in ultimii 2 ani si jumatate:
- Votul DA la referendum va stavili tentativele de subordonare a justitiei si de albire a infractorilor din varful puterii.

- Votul pentru PNL va fi o garantie ca fondurile europene vor fi folosite 100% in proiecte pentru cetateni si ca Romania va fi inclusa in deciziile importante luate la nivelul Uniunii.

Alaturi de FDGR, fac apel catre toti cetatenii din Sibiu si din tara, indiferent de etnie, sa iasa la vot in 26 mai!

Anuntul de astazi al FDGR este expresia unui parteneriat care exista deja intre formatiunile noastre. Intre FDGR si PNL exista un parteneriat bazat pe incredere. Este un parteneriat cladit cu migala in ultimii ani. Un parteneriat testat in mai multe situatii dificile si pe care nu putini au incercat sa il saboteze.
Acest parteneriat este guvernat de valori comune si de credinta ca viitorul Romaniei nu poate fi decat unul european, bazat pe lege, pe munca, pe toleranta si pe respect reciproc. In acest moment, garantul drumului european al Romaniei este presedintele Klaus Iohannis", a declarat Raluca Turcan.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 Mai 2019, ora 20:35

 Articol citit de 1705 ori

Citeste si: