Flutur: PD-L+Elena Basescu au castigat alegerile europarlamentare

Luni, 08 Iunie 2009, ora 17:352093 citiri
Flutur: PD-L+Elena Basescu au castigat alegerile europarlamentare
Foto: Antena3

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni, dupa anuntarea rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare, ca adevaratii castigatori nu sunt cei din Alianta PSD+PC, ci PD-L impreuna cu Elena Basescu.

"PD-L si Elena Basescu au castigat alegerile europarlamentare. Mai intai, asa cum rezulta din calcule, atat PD-L + Elena Basescu, cat si Alianta PSD+PC au cate 11 mandate. Vreau sa spun ca daca ne raportam la procente, dar si la numar de voturi, PD-L + Elena Basescu au 1,86% peste PSD+PC. Practic, acest numar de voturi arata clar cine este castigatorul alegerilor", a declarat Flutur.

Liderul PD-L a aratat ca daca la alegerile din toamna anului trecut cele doua partide aflate la guvernare se aflau la egalitate, se poate observa acum ca PSD+PC inregistreaza o usoara scadere.

"Daca ne referim la rezultatele din toamna anului trecut cand aveam un procent sensibil egal, vreau sa arat ca in timp ce PD-L creste impreuna cu Elena Basescu, Alianta PSD+PC inregistreaza o usoara scadere", s-a mai laudat Flutur.

Romanii au dat un vot Cabinetului Boc

Totodata, Flutur a aratat ca votul de duminica a insemnat si un vot de incredere pentru Guvernul Boc, care, intr-o perioada de criza, a reusit sa adopte masuri corecte.

"PD-L trage cateva concluzii: mai intai, castigatorii sunt cei care au cele mai multe voturi. Aceste rezultate arata clar ca romanii au dat un vot de incredere Guvernului Boc. (...) Romanii, dupa cinci luni de guvernare, dau un vot Cabinetului Boc. Asta arata ca masurile adoptate de Cabinetul Boc au fost intelese si acceptate de romani", a explicat Flutur.

El s-a referit si la reinscrierea Elenei Basescu in PD-L, explicand ca acest proces s-a facut in cel mai transparent mod posibil.

"Daca ne referim la ce s-a discutat in ultimele ore, revenirea Elenei Basescu, doresc sa spun ca acest lucru s-a intamplat transparent", a aratat Flutur.

Liderul PD-L a tinut sa precizeze si ca "marele castigator al alegerilor europarlamentare" este Partidul Popular European.