Alegeri locale 2012 Udrea a cerut ca presa sa nu participe la numararea voturilor. Apoi s-a razgandit

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 16:32
3217 citiri
Alegeri locale 2012 Udrea a cerut ca presa sa nu participe la numararea voturilor. Apoi s-a razgandit

Filiala PDL Bucuresti condusa de Elena Udrea a cerut duminica BEC sa emita o hotarare prin care sa se interzica reprezentantilor mass-media sa participe la numararea voturilor, insa in timpul sedintei BEC, chiar reprezentantul PDL a cerut sa fie retrasa solicitarea, a anuntat Marian Muhulet.

Alegeri Locale 2012

Pe ordinea de zi a sedintei Biroului Electoral Central de la ora 14.00 s-a aflat un punct prin care se precizeaza ca PDL Bucuresti a depus la Biroul Electoral Central o cerere prin care solicita emiterea unei hotarari prin care sa nu se permita reprezentantilor mass-media sa participe la deschiderea urnelor si numararea voturilor.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca solicitarea nu a mai fost dezbatuta, intrucat "a fost retrasa de pe ordinea de zi, la solicitarea reprezentantului PDL in BEC".

"Art. 80 alin 2 din Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, legiuitorul permite observatorilor straini si interni sa participe la 'desfasurarea atributiilor de votare'. Acelasi articol in alin. 5 precizeaza 'In afara membrilor biroului electoral al sectiei de votare, candidatilor, persoanelor acreditate potrivit legii, precum si reprezentantilor mass - media romani si straini, nicio alta persoana nu poate stationa in locurile publice din zona de votare sau in localul de vot mai mult timp decat timpul necesar de votare'", scrie in solicitarea trimisa de catre presedintele PDL Bucuresti.

De asemenea, in cererea PDL Bucuresti se citeaza si articolul 89, aliniatul 2, care precizeaza ca "deschiderea urnelor se face numai in prezenta membrilor biroului, dupa caz, a persoanelor care au dreptul sa asiste la votare".

Potrivit solicitarii trimise, deputatul Elena Udrea puncteaza faptul ca, din articolele de lege reiese "fara echivoc" faptul ca reprezentantii mass-media romani si straini pot participa la operatiunile de votare, dar nu pot participa la deschiderea urnelor si numararea voturilor. "Norma imperativa prevazuta de art.82 alin.2 referindu-se doar la 'membrii biroului'".

"Fata de cele mai sus invederate va solicitam emiterea unei hotarari care sa reglementeze aceasta situatie si sa nu permita reprezentantilor mass-media romani si straini sa participe la deschiderea urnelor si numararea voturilor", se arata in solicitarea Elenei Udrea, pusa la dispozitia presei de catre deputatul PNL Alina Gorghiu.

Potrivit unui comunicat al PDL Bucuresti remis Ziare.com, Elena Udrea a explicat, ulterior, ca "nu putem accepta ca Ziarul Ring, detinut de Robert Negoita, sa aiba reprezentanti in toate sectiile de votare din Sectorul 3. Mai ales in conditiile in care acestia se comporta ca veritabili agenti electorali ai candidatului USL".

Presedintele PDL Bucuresti a subliniat, inca o data, ca "nu a existat niciodata intentia de a interzice accesul jurnalistilor in sectiile de vot".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Udrea interzis presa numarare voturi, #prezenta presa numarare voturi, #PDL jurnalisti numarare voturi , #Alegeri Locale 2012