Duminica schimbam Parlamentul. Ziare.com ti-a pregatit o editie speciala in weekendul alegerilor

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 00:00
5245 citiri
Duminica schimbam Parlamentul. Ziare.com ti-a pregatit o editie speciala in weekendul alegerilor

Duminica ne alegem parlamentarii care vor face legea in Romania pentru urmatorii 4 ani, iar in acest weekend Ziare.com ti-a pregatit o sectiune speciala.

Daca inca nu esti la curent cu tot ce este nou, Ziare.com iti pune la dispozitie toate informatiile despre alegerile de duminica:

Pe cine votam?

Afla tot ce trebuie sa stii despre candidati, cine sunt, ce meserii au, ce isi propun sa faca in Parlament, care sunt traseisti si care au probleme cu justitia.

Cum votam?

La acest scrutin, regulile s-au schimbat radical. Nu mai votam uninominal ca in 2012, ci niste liste de partid. Ce inseamna asta? In ce ordine vom gasi partidele pe buletinul de vot? Cum se distribuie mandatele? Ce se intampla cu voturile pentru cei care nu trec pragul electoral? Cum se stabileste acest prag? Raspunsul la toate aceste intrebari il poti gasi pe Ziare.com.

Unde votam?

Informeaza-te la ce sectii poti vota, fie ca esti din tara sau locuiesti in strainatate. Stii ce faci daca duminica nu esti in localitatea de domiciliu? Noi am aflat si asta pentru tine.

De ce sa mai votez?

Daca ai dubii si nu stii daca merita sa votezi la aceste alegeri, iata ce cred invitatii Ziare.com despre efortul de a pune azi stampila pe lista unui partid sau un candidat independent. Iar editorialistii si invitatii nostri iti impartasesc gandurile lor despre aceste alegeri:

Ce spun sondajele?

Afla cele mai recente estimari ale sondajelor despre sansele partidelor la votul de duminica

Care e miza?

Dar ce ma intereseaza pe mine aceste alegeri? Iata de ce conteaza votul tau de duminica si cateva scenarii in functie de rezultat.

Informatii minut cu minut de la urne, dezvaluiri din culise, infografice cu rezultatele - intr-o editie speciala Ziare.com pentru ziua alegerilor

LIVE pe Ziare.com

  • Citeste cele mai noi informatii despre vot
  • Vezi cele mai importante declaratii ale personalitatilor care merg duminica la urne
  • Afla despre inerentele incidente si cum poti semnala chiar tu nereguli la vot
  • Urmareste in timp real date despre cati romani au votat deja

Informatii din culise si fotografii in exclusivitate

Reporterii Ziare.com merg la sediile de campanie ale principalelor partide politice si ne vor oferi informatii din culise si fotografii in exclusivitate.

Afla de la noi ce nu se vede la televizor: ce se discuta pe culoare, ce se mai pune la cale si cum reactioneaza sefii de partid si candidatii la ora 21:00, cand afla rezultatele de la exit-poll-uri.

Infografice cu exit-poll-uri

La ora 21:00, afla de pe Ziare.com cine sta cel mai bine in sondajele de la iesirea de la urne.

Ziare.com va afisa, la ora 21:00, infografice comparative pentru Camera Deputatilor si Senat cu datele obtinute la iesirea de la vot de institutele de sondare a opiniei publice.

Echipa Ziare.com s-a mobilizat pentru tine, ca sa afli informatii corecte, in timp real. Toti trebuie sa avem un cuvant de spus in viitorul tarii noastre.

Hai sa fim impreuna in cele mai importante momente ale alegerilor!

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ziarecom alegeri parlamentare 2016 , #alegeri parlamentare 2016