Dragnea nu crede ca prezenta la vot a fost mica: Daca nu sunt luate in calcul fantomele, e mai mare

Luni, 06 Iunie 2016, ora 18:242867 citiri
Dragnea nu crede ca prezenta la vot a fost mica: Daca nu sunt luate in calcul fantomele, e mai mare
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca prezenta reala la vot este considerabil mai mare decat cea provizorie anuntata de Biroul Electoral Central (BEC), argumentand ca numarul mare al alegatorilor este dat si de "fantome".

Liderul PSD a fost intrebat in legatura cu prezenta scazuta la alegerile locale, luni, in cadrul unei conferinte de presa comuna sustinuta impreuna cu Gabriela Firea si cei sase castigatori PSD la primariile de sector.

La acea ora, prezenta la vot era de sub 50 la suta la nivel national si circa 33 la suta in Bucuresti.

"Daca discutam prezenta la vot luand in calcul si fantomele, prezenta a fost mica. Daca luam in calcul prezenta la vot reala, din romanii care traiesc in Romania, prezenta a fost mai mare. Daca am calcula prezenta la vot dintre cei care traiesc efectiv in tara, cred ca ne ducem efectiv la 60 la suta. In Bucuresti, cred ca sarim de 40 la suta, trecem spre 45 la suta", a declarat Liviu Dragnea.

In plus, acesta a mentionat ca "a fost si un vot impotriva partidelor politice, cu o singura exceptie, PSD".

Vezi care era prezenta la vot, duminica, la ora 21:00.

Rugat sa lamureasca expresia legata de "fantome", Dragnea a precizat: "A fost o figura de stil, am spus-o in 2012 cand s-a calculat cvorumul la referendum. Cvorumul s-a calculat luand in calcul si romanii care nu traiesc efectiv in Romania".

Citeste si anuntul lui Dragnea privind majoritatea PSD la Bucuresti in Consiliul General.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News