Mita electorala de la PP-DD in judetul in care candideaza Dan Diaconescu

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 21:57 2798 citiri

Politistii gorjeni au intocmit un dosar penal pentru dare de mita electorala pentru un reprezentant al PP-DD Gorj, dupa ce au descoperit ca intr-o spalatorie din municipiul Targu Jiu sustinatorii acestui partid isi puteau spala gratis masinile.

Luni dupa-amiaza, politistii au fost sesizati, prin 112, despre faptul ca la o spalatorie auto situata in municipiul Targu-Jiu se efectueaza prestari servicii de curatare autoturisme, iar contravaloarea acestora ar fi achitata de catre candidatul unui partid politic. Pentru verificarea aspectelor sesizate, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa formata din politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj si Politiei Municipiului Targu-Jiu.

Potrivit unor surse judiciare, in acest caz ar fi cercetat pentru mita electorala presedintele interimar al filialei Gorj a partidului, Catalin Zamfira, candidat la Senat.

Din primele cercetari efectuate in acest caz, s-a stabilit ca spalatoria auto apartine unei societati comerciale din municipiul Targu-Jiu, iar, in data de 15 noiembrie, intre persoana imputernicita ca administrator al societatii si reprezentantul unei formatiuni politice a fost incheiat un contract de prestari servicii, in sensul ca firma se obliga sa efectueze, zilnic, servicii de spalatorie auto, iar contravaloarea prestatiilor sa fie achitata de catre reprezentanti ai acelei formatiunii politice.

"Politistii au intocmit in acest caz dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 55 din Legea nr. 35/2008. Cercetarile continua sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea unei eventuale raspunderi judiciare", a spus George Neagoe, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

Politia Targu Jiu a mai primit o sesizare de mita electorala vizand PP-DD. Inainte sa inceapa campania electorala, PP-DD a organizat un concert la Targu-Jiu, iar in timpul manifestarii localnicii prezenti au primit biscuiti si suc. Reprezentantii USL Gorj au sesizat la 112 faptul ca, pe Insulita, in cadrul spectacolului organizat de catre PP-DD, au fost impartite bunuri in scop electoral.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News