Deputatul PSD Florin Paslaru poate candida pentru un nou mandat - decizia instantei

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 16:12
3349 citiri
Deputatul PSD Florin Paslaru poate candida pentru un nou mandat - decizia instantei
Foto: Arhiva

Magistratii Curtii de Apel Galati au admis, marti, recursul deputatului PSD Florin Paslaru la decizia de luni a Tribunalului Galati, astfel incat acesta poate candida pentru un nou mandat la alegerile parlamentare.

"S-a admis recursul domnului deputat Florin Paslaru, care poate candida la alegerile parlamentare. Este o decizie irevocabila", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, Irina Boldea.

Tribunalul Galati a admis, luni, contestatiile depuse de seful PDL Galati, Doru Resmerita, si de o alta persoana impotriva candidaturii deputatului Florin Paslaru.

Liderul PDL Galati Doru Resmerita a contestat, pe 26 octombrie, la tribunal, candidatura lui Florin Paslaru, pe motiv de conflict de interese, intrucat in 2009 acesta l-a angajat pe fiul sau la cabinetul parlamentar, pana in 2011 acesta incasand un venit de 21.662 de lei. O contestatie similara a fost depusa si de o alta persoana la Tribunalul Galati.

Doru Resmerita candideaza din partea ARD impotriva lui Florin Paslaru in colegiul 6 pentru Camera Deputatilor din Galati.

La data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul ca Florin Costin Paslaru, deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca al fiului sau, Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009, in cadrul biroului parlamentar, incalcand, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

ANI a comunicat atunci ca beneficiul patrimonial obtinut, incepand cu anul 2009, de catre fiul lui Florin Costin Paslaru a fost de 21.662 lei (aproximativ 5.158 de euro). ANI a dispus si sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la posibila savarsire de catre Florin Costin Paslaru a infractiunii de conflict de interese.

In luna martie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a inaintat Camerei Deputatilor un raport potrivit caruia deputatul Florin Paslaru se afla in stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel ca se impune eliberarea din functia publica detinuta, in acest caz fiind sesizat si Parchetul ICCJ.

Ulterior, ANI a cerut de mai multe ori Camerei Deputatilor revocarea din functia de deputat a lui Florin Paslaru.

"In cazul domnului deputat Paslaru, s-a constatat ca nu exista un conflict de interese si s-a trimis Biroului Permanent o adresa", a declarat, in luna septembrie, vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Florin Iordache.

"Cu Florin Paslaru a fost o discutie in Birourile Permanente, nu este in conflict de interese, raportul Comisiei juridice noi am luat act de el si vom transmite si spre informare Agentiei Nationale pentru Integritate", a precizat si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in 10 septembrie.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Florin Paslaru candidat Galati, #deputat incompatibil candidat 2012 , #candidat