Daniel Zamfir: Scorul ALDE m-a socat foarte tare

Luni, 27 Mai 2019, ora 11:21
29152 citiri
Daniel Zamfir: Scorul ALDE m-a socat foarte tare
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Sloganul obscen anti-PSD a contat mai mult decat majorarea salariilor sau climatul economic favorabil, sustine senatorul ALDE Daniel Zamfir.

El a declarat, luni, la RFI Romania, ca este socat de scorul ALDE la alegerile europene si crede ca formatiunea sa este o "victima colaterala", in conditiile in care nu a trecut de pragul parlamentar de 5% la alegerile europene de duminica.

"Pe mine, personal, da, m-a socat foarte tare, pentru ca eu in ALDE alaturi de colegii mei am ales un drum, am spus ca vrem sa facem legi impotriva abuzurilor, sa-i aparam pe oameni de abuzuri.

Sigur ca sunt socat cand constat ca acel slogan obscen impotriva PSD-ului ne-a atins si pe noi, suntem victime colaterale si iata, acel slogan a fost cu mult mai puternic decat ceea ce vrem noi sa facem si anume sa-i aparam pe oameni de abuzuri, dar romanii au intotdeauna dreptate atunci cand voteaza", a spus Daniel Zamfir.

Senatorul ALDE crede ca romanul are memorie scurta si ca a contat mai mult ura fata de un om care a fost demonizat.

"Mi-e greu sa identific actiuni in favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (...) . Probabil ca functioneaza si vorba aceea ca romanul are memorie scurta, probabil ca n-a fost bine nici marirea salariilor, nici climatul economic, despre care multi oameni de afaceri vorbesc ca este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura si reactia multor oameni impotriva unui om care a fost demonizat si iata, se deconteaza acest lucru", a precizat senatorul.

Daniel Zamfir considera ca diaspora a dat tonul: "Acolo, in diaspora, lucrurile sunt intotdeauna iata, se pare, intr-o directie. Pana la urma, si acel slogan obscen tot in diaspora s-a nascut. Se pare ca diaspora a dat tonul".

Din datele partiale furnizate de BEC, ALDE are 4,25% din voturi.

Citeste mai multe despre Daniel Zamfir la RFI: Scorul ALDE la alegerile europene m-a socat foarte tare, suntem victime colaterale pe RFI.ro

Iata cum s-a desfasurat ziua votului

Citeste si Ce spune Tariceanu despre rezultatul foarte slab obtinut la europarlamentare si candidatura la prezidentiale

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#rezultate alegeri europarlamentare , #rezultate europarlamentare 2019