Incercare disperata a lui Tudorache de a bloca numirea lui Armand. Misterele celor 120 de persoane care contesta primarul ales al Sectorului 1

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 10:06
61420 citiri
Incercare disperata a lui Tudorache de a bloca numirea lui Armand. Misterele celor 120 de persoane care contesta primarul ales al Sectorului 1
Foto: Facebook (colaj)

Tribunalul Bucuresti ar putea da luni, 26 octombrie, un verdict definitiv in cazul validarii primarului ales al Sectorului 1, Clotilde Armand. Candidatul USR-PLUS are in favoarea sa un prim verdict dat in acest caz de Judecatoria Sectorului 1, care i-a validat, pe 15 octombrie, mandatul de primar.

Desi decizia Judecatoriei Sectorului 1 de validare a Clotildei Armand in functia de primar este executorie, Dan Tudorache (PSD) este in continuare in functie, pana la depunerea juramantului.

Pe de alta parte, Daniel Tudorache (PSD), candidat pe lista PSD la Camera Deputatilor, incearca sa blocheze prin diferite chichite avocatesti numirea lui primarului ales USR-PLUS. Atacurile lui Tudorache au fost facute pe mai multe planuri:

- Contestarea validarii- termen pe 26 octombrie;

- Suspendarea alegerilor locale, prin contestarea unui proces -verbal emis de Biroul Electora Sector 1- termen pe 27 octombrie;

- Plangere penala la Sectia Speciala- unde acuza fraudarea numaratorii votului in urma unui scandal mediatic intretinut de RTV si Antena 3.

Totusi, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au exclus, in prima instanta, acuzatiile lui Tudorache, potrivit motivarii deciziei.

"La dosar nu au fost depuse probe din care sa rezulte ca alegerea primarului s-a facut prin frauda electorala, constatata in conditiile legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, drept pentru care constata ca nu este incident articolul 149 alin. 2, teza a II-a Cod administrativ (Invalidarea alegerii primarului se poate pronunta in cazul in care se constata, potrivit legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, incalcarea conditiilor de eligibilitate sau daca alegerea acestuia s-a facut prin frauda electorala- n.red.)," se arata in sentinta Judecatoriei Sectorului 1.

Decizia judecatoreasca poate fi accesata integral pe site-ul Primariei Sectorului 1.

"Trag de timp sa-si acopere urmele jafului"

Clotilde Armand atragea atentia, sambata, 25 octombrie, intr-o postare pe Facebook, ca a trecut aproape o luna de la alegerea sa, iar PSD nu vrea sa paraseasca Primaria Sectorului 1. Ea dezvaluie ca 120 de persoane au fost puse sa-i conteste validarea alegerii.

"Pesedistii au pus 120 de persoane sa conteste validarea alegerii mele in functia de primar al sectorului 1. Da, ati auzit bine. 120 de pesedisti. Din cauza aceasta se tot intarzie cu depunerea juramantului si preluarea mandatului meu. Dar toate aceste aspecte se vor lamuri. In data de 26 octombrie avem termen la Tribunalul Municipiului Bucuresti.

Pesedistii trag acum de timp sa-si acopere urmele jafului. Nu o sa le mearga. Si cineva va raspunde in fata Justitiei pentru disparitia unui miliard de lei din bugetul primariei," afirma Clotilde Armand.

Avocatii sunt colegi

Conform datelor disponibile pe portalul instantelor, validarea mandatului a fost contestata de: Daniel Tudorache, Tudor Helmut Schinagel Costea, cunosuct ca "Tubel"- candidat independent la Sectorul 1, Liliana Amariutei- in in calitate de reprezentant a 118 persoane si Eugen Valentin Dinu.

Lilana Amariutei este reprezentata in instanta de avocatul Silviu Bubulica, cu care a incheiet un contract de reprezantare avocatiala pe 15 octombrie, fix in ziua in care Judecatoria Sectorului 1 a validat mandatul lui Clotilde Armand.

Foto: Cererea de chemare in judecata

Potrivit unei postari pe contul de Facebook, facuta in august 2020, de avocatul Mihai Dragan, care-l reprezinta pe primarul in functie, Daniel Tudorache, Silviu Bubulica este colegul sau si un sustinator al politicianului PSD. Cei doi l-ar fi reprezentat pe Tudorache intr-un caz legat de groapa de gunoi Iridex.

"Nu am vorbit public si direct despre dosarele gestionate de mine si de colegii si colaboratorii mei, insa, de data aceasta o voi face! Impreuna cu colegul Silviu Bubulica, la inceputul anului 2018, am acceptat sa il sustinem pe Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, prin mijloacele noastre profesionale, pentru rezolvarea unei probleme vechi a Sectorului 1, respectiv, Groapa de Gunoi Iridex," scria Mihai Dragan.

Foto: Facebook/ Mihai Dragan

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#daniel tudorache, #Daniel Tudorache clotilde armand, #Clotilde Armand tudorache , #alegeri locale 2020