Dan Voiculescu, rata de incredere de 23% - sondaj CCSB comandat de Antena 3

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 09:17
7884 citiri
Dan Voiculescu, rata de incredere de 23% - sondaj CCSB comandat de Antena 3

Scandalul Oltchim a afectat atat imaginea lui Dan Diaconescu si a partidului pe care il conduce, dar si a democrat-liberalilor, insa USL si Dan Voiculescu au castigat capital politic, conform unui sondaj de opinie.

Astfel, PDL si partidul patronului OTV au scazut cateva procente, in timp ce USL-ul si-a mentinut rata de incredere pe care o avea inaintea izbucnirii scandalului legat de privatizarea Oltchim, se arata intr-un studiu CCSB, comandat de Antena 3.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, USL ar castiga cu 62%. Pe locul secund s-ar clasa PDL, cu 16 procente, fiind urmat de PP-DD, cu 12%.

Nicio alta formatiune politica nu ar mai trece pragul de 5%. UDMR ar obtine 4% din sufragii, PER - 3%, PRM - 2% si PNG - 1%.

In ceea ce priveste politicienii, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este fruntas in topul incredererii, cu un procent de 51%. Urmeaza premierul Ponta, cu 40%, in timp ce colegul sau de alianta, Crin Antonescu, ar obtine 37%.

Liberalul Calin Popescu Tariceanu, o prezenta noua in top, are o cota de incredere de 34%, fiind urmat de liderul PRM, Vadim Tudor, cu un procent de 26%.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu se bucura de o cota de incredere de 25%, mogulul de presa si fondatorul PC Dan Voiculescu - 23%, presedintele PDL Vasile Blaga - 23%, iar Dan Diaconescu - 19%.

Presedintele Traian Basescu are o cota de incredere de 18%, la egalitate cu fostul premier Emil Boc.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.003 de persoane, in perioada 27 septembrie - 4 octombrie.

Antonescu si Ponta au pierdut din increderea romanilor - Sondaj CSOP

Pe de alta parte, un alt sondaj publicat joi arata ca liderul PNL Crin Antonescu a scazut drastic la capitolul incredere, aflandu-se, in prezent, cu doar doua procente in fata presedintelui Traian Basescu.

Conform sondajului CSOP, Antonescu beneficiaza de increderea a 21% din cei chestionati, in scadere cu sapte puncte, in timp ce Basescu beneficiaza de o rata de incredere de 19%.

Aceeasi cercetare arata ca, la fel ca Antonescu, colegul sau de alianta, si Victor Ponta a scazut in sondaje. Daca atunci cand a preluat guvernarea avea un grad de incredere de 32%, in luna septembrie premierul a ajuns la 28%.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a scazut un procent, ajungand la 20%, mai arata sondajul CSOP, iar nume precum Dan Voiculescu ori Calin Popescu Tariceanu nu apar in cercetare.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Voiculescu sondaj CCSB, #Antonescu incredere sondaj, #sondaj parlamentare CCSB , #sondaj