Dan Barna: "Nu se pune problema unei colaborari cu AUR"

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 10:51
2862 citiri
Dan Barna: "Nu se pune problema unei colaborari cu AUR"
Dan Barna, Dacian Ciolos FOTO Hepta.ro

Copresedintele USR PLUS, Dan Barna, a exclus luni, 7 decembrie, varianta unei colaborari cu AUR in arcul guvernamental, mentionand ca aceasta formatiune promoveaza un mesaj "conservator extrem".

"Haideti sa vedem rezultatul final si vom lua deciziile necesare. Evident, in ceea ce priveste AUR, nu se pune problema vreunei colaborari in arcul guvernamental", a precizat Barna, pentru Digi 24.

Conform acestuia, electoratul AUR este unul "recuperat de la ceea ce a fost Romania Mare", iar mesajul sau "extremist" are sustinere in contextul actualei crize.

"Rezultatul de aseara arata ca exista si o bucata de Romanie pentru care acest mesaj conservator extrem promovat de cei de la AUR are rezonanta. E un electorat, indraznesc sa spun, recuperat de la ceea ce a fost Romania Mare in politica romaneasca si, in situatii de criza, in situatii complicate, asa cum este Romania astazi, in situatii de criza economica, de criza sanitara, mesajul acesta, sa spun, extremist, are oarece sustinere", a explicat Barna.

El a declarat ca si-ar fi dorit un rezultat mai bun la alegerile de duminica, dar faptul ca in ultimii patru ani USR PLUS si-a dublat numarul de parlamentari arata ca alianta se afla "pe un drum corect, dar foarte greu".

Copresedintele USR PLUS a subliniat ca alianta va continua sa sustina o "Romanie europeana", mesajele anticoruptie si pro-reforma, iar, in cadrul negocierilor cu PNL pentru formarea unei majoritati, va pleda pentru obiective precum "Fara penali in functii publice", renuntarea la pensiile speciale si la imunitati.

Dan Barna a spus ca in cadrul USR PLUS se va face o analiza a rezultatului alegerilor, urmand ca in primavara viitoare sa aiba loc un Congres, in urma fuziunii celor doua partide.

"Analize sunt tot timpul. Evident ca vom analiza acest rezultat, care asaza USR PLUS in pozitia de a fi partenerul reformator al urmatorilor patru ani de guvernare in Romania. (...) Din momentul in care am intrat in politica, am incetat sa ma mai tem pentru o pozitie sau vreo decizie. O sa fac in continuare tot ce depinde de mine pentru ca USR PLUS sa fie intr-o pozitie cat mai buna in urmatoare guvernare si in urmatorii patru ani de politica in Romania", a transmis el.

Barna a afirmat ca nu ia in calcul o demisie. "Sunt un luptator si nu o sa renunt, cu cat mai mult cu cat rezultatul de aseara, pentru noi, este unul care ne confirma ca forta modernizatoare si forta de care e fundamental nevoie in urmatoarea guvernare", a sustinut el.

Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#Dan Barna, #alegeri parlamentare 2020, #aur , #Alegeri Parlamentare 2020