Cum se pun la Bucuresti numele pe lista PNL din Constanta: O tanara milionara din bani publici si spate puternic

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 14:31 15034 citiri
Foto: Facebook / Maria Horga

La doar 30 de ani, liberala Maria Gabriela Horga (foto) se poate lauda ca a castigat pana acum bani frumosi de la stat si a ocupat in ultimii trei ani posturi in peste 10 institutii publice.

Fiica de deputat PNL, Maria Horga este sustinuta de sefii de la Bucuresti pentru a candida pe un loc eligibil tocmai la Constanta.

Tanara liberala are parinti bugetari, mama sa fiind director la Curtea de Conturi, si, conform informatiilor din cea mai recenta declaratie de avere a tinerei, a primit mai multe case si terenuri ca donatii de la parinti, pe care le-a donat inapoi. In plus, si-a imprumutat propriile firme, dar si nasul, un multimilionar din Constanta, cu sute de mii de euro, scrie Jurnalul National.

Conform propriului CV, Maria Horga este doctor in economie si preda management si in Bucuresti, la ASE, si in Constanta, la Universitatea Ovidius.

Incepand din 2012, vreme in care ocupa functia de vicepresedinte al tineretului liberal, Maria Horga a fost numita in consiliile de administratie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu actionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distributie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank si Romaero, informeaza sursa citata.

Intr-o postare ulterioara pe Facebook, Maria Horga dezminte o parte dintre informatiile aparute in articolul citat, sustinand ca sunt fie neadevarate, fie prezentate in mod tendentios.

Ea precizeaza, printre altele, ca a lucrat un an la Ministerul Economiei si a fost desemnata sa reprezinte statul roman in consilii de administratie, dar, pe de alta parte, sustine ca suma de 6,5 milioane de euro avansata in articolul citat "este o cifra de afaceri cumulata pe mai multi ani a firmei Euro Audit Service SRL", iar "profitul raportat la cifra de afaceri din ultimii 10 ani este unul foarte mic".

Pe de alta parte, sursa citata mai scrie ca tanara milionara "a fost impusa" de conducerea centrala a PNL pe un loc de deputat eligibil in Constanta.

De ce fug liberalii bucuresteni la Constanta

Contactat de Ziare.com, presedintele PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, a confirmat in parte informatiile aparute in cotidianul citat si a explicat cum se stabilesc candidatii liberali pe liste.

"Intr-adevar, este o discutie intre filiala noastra si conducere, dar ea nu a fost finalizata. Este o propunere, vom avea o discutie cu co-presedintii partidului.

A fost una dintre rugamintile de a sprijini candidatura unor tineri, ma rog, unor colegi din conducerea centrala sau din secretariatul general, din care face parte si doamna Horga, de a se regasi pe listele unor filiale de care sunt legati intr-un fel sau altul, doamna fiind casatorita in Constanta si desfasurand si o parte din activitatea profesionala in Constanta.

Decizia nu este definitiva, nu a trecut printr-un birou politic, nu are un vot dat si nici macar discutia nu a fost finalizata. E doar o propunere, asa ca m-as abtine de a face prea multe comentarii, pentru ca trebuie depasite aceste faze si dupa aceea vedem daca, intr-adevar, doamna indeplineste sau nu conditiile pentru sustinerea pe care poate sa o aiba din partea filialei", ne-a declarat presedintele PNL Constanta.

Intrebat daca au mai fost si alte propuneri venite de la Bucuresti sau Maria Horga a fost singura sustinuta de conducerea centrala a partidului, Gheorghe Dragomir a recunoscut ca nu a fost singura pretendenta si ne-a explicat cum se fac calculele la centru.

"Si-a mai dorit sa candideze la noi, dar inteleg ca va ramane la Bucuresti, domnul deputat Vlad Nistor, motivand faptul ca parintii dumnealui s-ar fi nascut in Constanta si dansul ar fi legat oarecum de Constanta.

E de inteles. Este vorba despre dorinta mai multor colegi care se afla in ierarhia partidului de a candida si de a prinde undeva un loc eligibil sau semi-eligibil, pentru ca Bucurestiul nu ofera atatea locuri cati sunt probabil acolo. Acestea sunt calculele pe care le fac dumnealor", ne-a declarat liderul liberalilor constanteni.

Intrebat daca filiala PNL Constanta nu are propriii membri care sa merite, dupa ani de munca in partid, sa candideze la Parlament pentru ca stiu mai bine care sunt problemele comunitatii, Gheorghe Dragomir a subliniat inca o data ca listele de candidati nu au fost definitivate.

"Asta va cantari Biroul si tot el va hotari, pentru ca un candidat poate sa fie un castig sau poate sa nu fie un castig, din contra. Si atunci, probabil ca in discutiile pe care le vom purta vom vedea daca aceste propuneri reprezinta pentru partid un avantaj sau un dezavantaj.

In calitate de presedinte al PNL Constanta si parlamentar la al treilea mandat, eu le-am facut colegilor o propunere: toti cei care suntem astazi in functie sa nu mai candidam. Eu sunt un om ancorat in realitatile judetului si cunosc bine situatia si din exteriorul, si din interiorul partidului. Am sesizat o dorinta crescuta a electoratului de a avea oameni noi, nu am zis neaparat oameni tineri, dar care sa aiba in spate o profesie in care s-au remarcat, un trecut care sa ii recomande si sa avem astfel o lista de candidati foarte buni. Eu imi doresc sa avem cei mai buni candidati si sa putem veni cu fruntea sus in fata constantenilor", ne-a explicat liderul PNL Constanta, precizand ca decizia finala cu privire la lista de candidati pentru Camera Deputatilor se va lua "in jur de 1 octombrie".

La fel de neclara este si situatia listei de candidati PNL la Senat.

"Sunt mai multi colegi care vor sa candideze si, desi nu ar trebui sa spun in calitate de presedinte, ca sa nu se inteleaga ca fac recomandari, va pot spune ca pe lista se va regasi cu siguranta domnul Vergil Chitac, fostul rector al Academiei Militare din Constanta, contraamiralul care a si candidat la Primaria Constanta. Mai departe, insa, vom vedea ce va da votul Biroului Judetean", a declarat Gheorghe Dragomir pentru Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News