Cum s-au vazut alegerile prezidentiale din sediul PNL: Intre frica de Dan Barna si live-urile lui Rares Bogdan

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 08:58
11762 citiri
Cum s-au vazut alegerile prezidentiale din sediul PNL: Intre frica de Dan Barna si live-urile lui Rares Bogdan
Foto: Ziare.com

"Cate procente mai are Barna?", "Dar Dancila?", "Ai vazut cel mai recent exit-poll?", "Cine intra pe locul doi, in turul al doilea?", au fost intrebarile care s-au auzit ieri repetitiv in sediul PNL din Aleea Modrogan nr. 1.

Cine urma sa fie contracandidatul lui Klaus Iohannis in turul al doilea a fost principala grija a liderilor PNL in ziua alegerilor. Asta in contextul in care se anuntau cifre record de prezenta a romanilor la sectile de votare din strainatate.

Voturile pe care Dan Barna le primise din diaspora, vineri si sambata, au fost motive de ingrijorare suficiente pentru liberali. In subsidiar, o alta grija cu care trebuiau sa se confrunte liberalii: alegerile sa se desfasoare fara probleme.

Sfarsitul zilei avea sa fie unul fericit pentru PNL: Klaus Iohannis intra cu prima sansa in turul al doilea impotriva Vioricai Dancila, cu un avantaj extrem de mare. Ar fi fost grea lupta cu USR, in turul al doilea, in conditiile in care formatiunea politica sprijina in Parlament guvernarea liberala.

In plus, presedintele Romaniei are alaturi un guvern ai carui membri l-au aplaudat duminica seara la scena deschisa. Nu in ultimul rand, PNL urmeaza sa organizeze alegerile peste doua saptamani, dupa ce duminica aceastea s-au desfasurat fara nereguli sau incidente majorare.

Iata

Cum a decurs ziua in Modrogan

La etajul intai din Modrogan a fost organizat un centru de comanda condus de vicepresedintele PNL Dan Motreanu, europarlamentar, cel care a preluat responsabilitatea de sef al campaniei liberalilor pentru alegerile prezidentiale.

Locul unde Iohannis a ajuns in jurul orei 12:00 si unde a stat de vorba minute bune cu Motreanu, cu seful PNL, Ludovic Orban, si cu europarlamentarul Rares Bogdan. Un jurnalist transformat in politician care s-a erijat intr-un adevarat purtator de cuvant al partidului, prin live-urile pe care le face pe Facebook.

Iohannis, la centrul de comanda PNL.

Foto: Facebook/Rares Bogdan

De altfel, intreaga zi, Rares Bogdan a tot postat mici interviuri si inregistrari din acest centru de comanda.

"Sa numarati bine la numaratoarea paralela", a sunat ordinul lui Orban, lasat liberalilor, inainte de a pleca la Guvern.

Premierul pleaca prin ministere pentru a supravegherea desfasurarea alegerilor.

Incepe petrecerea

In jurul orei 16:00, la sediul din Modrogan apar primele vesti bune, din diaspora si Bucuresti vin multe voturi pentru Iohannis.

In plus, Dancila avea un avans de peste 5% fata de Barna. Pe un ecran urias incep sa ruleze spoturi de campanie, iar pe sediul PNL sunt intinse doua bannere uriase, "Impreuna pentru o Romanie normala", sunt aranjate afisele si scena.

Foto: Ziare.com

PNL se pregatea de fiesta

In jurul orei 18:00, rezultatele par sa confirme ca Dancila intra in turul al doilea. La sediul PNL incep sa apara, unul cate unul, parlamentari si ministri liberali. Toti sunt fericiti, se felicita pentru rezultatele obtinute si clameaza victoria.

La sediul partidului revine si premierul.

Rares Bogdan face transmisiune in direct pe Facebook din centrul de comanda, unde sunt Dan Motreanu, Ludovic Orban si Robert Sighiartau, secretarul general al PNL.

Intr-un live facut de Rares Bogdan, Orban a avut o interventie scurta in care declara ca alegerile s-au desfasurat normal, fara incidente. "Sunt cele mai bine organizate alegeri din istoria Romaniei. Si nord-coreenii pot sa confirme acest lucru", intervine Robert Sighiartau.

Vin greii partidului

In jurul orei 20:00, la sediul PNL apar si alti lideri din partid: Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Cristina Traila, mai multi ministri - Florin Citu, Catalin Predoiu, Ionut Stroe, Monica Cristina Anisie si europarlamentarii Siegfried Muresan si Theodor Stolojan.

Ministrul Tineretului, Ionut Stroe.

Foto: Ziare.com

Rares Bogdan continua live-urile pe Facebook, in care insista pentru mobilizarea din diaspora si pe faptul ca alegerile s-au desfasurat fara probleme.

Cu trecerea timpului, sondajele confirmau tot mai puternic ca Dancila isi consiolida locul al doilea, in defavoarea lui Barna. Veselia era tot mai vizibila in sediul din Modrogan.

"Niciodata nu s-a pus problema pentru locul intai", spune Orban, intr-unul din live-rile lui Rares Bogdan.

Orban: Ploua!

Incet-incet, simpatizantii PNL din Bucuresti vin catre sediul central, multi sunt din organizatia de tineret, consilieri locali sau membri activi ai formatiunii politice, implicati direct in campania electorala.

La 20:30, o delegatie PNL se duce la intrarea in curtea sediului din Modrogan, in asteptarea lui Iohannis: Cristina Traila, Rares Bogdan, Dan Motreanu si Ludovic Orban.

Afara picura, iar emotiile victoriei fac picaturile sa treaca initial neobservate.

"Ploua!", isi da seama, intr-un tarziu, Orban.

"Asta inseamna belsug!", ii replica Rares Bogdan.

Sursa: Ziare.com

Curtea incepe sa aclame in momentul in care Klaus Iohannis coboara din masina si urca in centrul de comanda.

Coboara cu 5 minute inainte de a anuntarea exit-poll-urilor. Iohannis este inconjurat de sefii partidului, ministri si aplaudat de simpatizanti.

Sursa: Ziare.com

Momentul in care televiziunile anunta rezultatele exit-poll-urilor este primit cu aplauze frenetice de liderii liberali. Pe scena, alaturi de Iohannis, urca Gorghiu, Sighiartau, Turcan, Orban, Bogdan, Traila, Motreanu si Mursan.

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Mai multi membri ai Guvernului aplauda din multime.

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

Discursul lui Klaus Iohannis, citit de pe foi, a fost unul apreciat de liderii PNL, care l-au privit admirativ pe presedinte.

Ce a declarat seful statului - Klaus Iohannis, dupa aflarea rezultatului exit-poll: Am oprit PSD-ul! Ei nu vor alegeri, vor sa distruga tot

Foto: Ziare.com

Entuziasmati de mesajul lui Iohanis au fost si membrii Guvernului.

Foto: Ziare.com

Iohannis: Mai avem o lupta

"Mai avem o lupta, mai avem un pas peste doua saptamani, iar pentru turul doi le spun celor care au fost in strada impreuna cu mine ca sa apere statul de drept: veniti la vot pentru ca lupta noastra sa nu fi fost in zadar", a conchis Klaus Iohannis, in discursul sau din curtea PNL.

Foto: Ziare.com

Bogdan: Incepe reconstructia Romaniei

La finalul zilei, la miezul noptii, Rares Bogdan concluziona si el intr-o noua postare pe Facebook: "Incepe reconstructia Romaniei. Avem o mare responsabilitate, stiu, dar cu un presedinte care colaboreaza cu un guvern care nu e intesat de ticalosi si incompetenti, Romania redevine a oamenilor care platesc impozite si viseaza o tara normala".

*Fotografii de Alexandru Nistor

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#alegeri prezidentiale 2009, #alegeri PNL, #Klaus Iohannis PNL, #Robert Sighiartau PNL, #Dan Motreanu PNL, #Ludovic Orban PNL , #rezultate prezidentiale 2019