Cum arata harta politica dupa alegeri - ce a avut si ce a pierdut PDL-ul

Duminica, 01 August 2021, ora 17:437038 citiri
Cum arata harta politica dupa alegeri - ce a avut si ce a pierdut PDL-ul

Alegerile locale din 10 iunie au schimbat harta politica a Romaniei: USL si-a adjudecat 39 de Consilii Judetene, in timp ce doar doi democrat-liberali se pot instala pe scaunul de presedinte de CJ.

PDL-ul a pierdut, la aceste alegeri, 10 Consilii Judete. Astfel, CJ-urile din Suceava, Tulcea, Dambovita, Mehedinti, Timis si Bistrita-Nasaud, care pana acum o saptamana erau conduse de democrat-liberali au fost castigate de candidatii PSD.

Rezultate Alegeri Locale 2012

De exemplu, Ioan Catalin Nechifor, candidat la CJ Suceava, a primit 44,22% din voturi, surclasandu-l pe democrat-liberalul Gheorghe Flutur, care a castigat 42,467%. Candidatul PPDD a primit 6,58%.

Rezultate alegeri Suceava 2012

Un alt exemplu este Horia Teodorescu, care a castigat sefia CJ Tulcea cu 42,9% din voturi, in timp ce pedelistul Victor Tarhon a primit 32,9% din sufragii.

Rezultate alegeri Tulcea 2012

Adrian Tutuianu, candidatul USL, a castigat presedintia Consiliului Judetean Dambovita, iar Adrian Duicu este noul sef al CJ Dambovita, dupa ce a fost votat 45,60% din alegatori.

Rezultate alegeri Timisoara

Titu Bojin a castigat sefia CJ Timis, cu 47,61%, iar Radu Moldovan este noul sef CJ Bistrita.

Si Consiliile Judetene din Botosani, Caras-Severin, Bihor si Cluj au fost pierdute de democrat-liberali, insa in favoarea candidatilor din PNL.

Rezultate alegeri locale 2012 - Vezi cele mai noi date oficiale

Penelistul Florin Turcanu este presedinte CJ Botosani (51,62%), dupa ce l-a devansat pe contracandidatul sau din Miscarea pentu Botosani, Mihai Tabuleac.

Rezultate alegeri Botosani 2012

Fostul pedelist, actual liberal, Sorin Frunzaverde este presedinte al CJ Caras Severin, cu un scor de 47,80%.

Rezultate alegeri Calarasi 2012

Reprezentantul USL Cornel Popa a castigat presedintia Consiliului Judetean Bihor, cu 48,37% din voturi, in timp ce fostul detinator al functiei, Radu Tirle (PDL), s-a clasat pe locul al treilea, cu 18,44%.

Un alt CJ pierdut de PDL este cel din Cluj, unde liberalul Horea Uioreanu va fi noul sef.

Ce primarii a pierdut PDL

La Primaria Ramnicu Valcea, liberalul Emilian Francu a obtinut 42% din voturi, devansandu-l pe fostul primar, democrat-liberalul Romeo Radulescu, care a adunat 28% din voturi.

Rezultate alegeri Ramnicu Valcea 2012

De asemenea, pesedistul Dorel Costel Coica (USL) se poate instala in scaunul de primar de la Satu Mare, dupa ce a primit 26.600 voturi.

Cum arata tabloul politic

Dupa schimbarile de la alegerile locale, PSD are 17 primarii resedinta de judet, carora li se adauga Sectorul 3 si Sectorul 5. Totodata, PNL are 8 primarii resedinta de judet, plus Sectorul 1 si Sectorul 6 din Bucuresti.

PDL a castigat 10 primarii resedinta judet, UDMR - 2, PC - 1 si Sectorul 4, iar FDGR are Primaria Sibiului.

Rezultate alegeri Sibiu 2012

Cat priveste Consiliile Judetene, harta politica arata astfel: PSD - 22, PNL - 13, PDL - 2, UDMR - 2, PC - 1, UNPR - 1.