Consilierul local PDL batut s-a razgandit: A depus plangere impotriva agresorului

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 21:21
2103 citiri
Consilierul local PDL batut s-a razgandit: A depus plangere impotriva agresorului
Foto: Facebook/PDL sector 2

Consilierul judetean PDL Monica Sasarman din Bistrita-Nasaud, lovit cu pumnul in cap de un barbat in timp ce facea campanie electorala, a anuntat, luni, ca a depus plangere penala impotriva agresorului, declarand ca Politia s-a grabit sa inchida cercetarile.

Monica Sasarman a declarat intr-o conferinta de presa, ca sambata, in jurul orei 13.00, participa la campania electorala alaturi de alti membri ai echipei ACL, sustinatori ai lui Klaus Iohannis, iar la Prundu Bargaului s-au impartit in echipe.

Violente in campanie: Femeie consilier local al PDL, batuta in strada - de ce nu depune plangere

"Am facut parte dintr-o echipa de patru. Eu eram impreuna cu un tanar liberal. Pentru ca mai aveam materiale de campanie, am hotarat sa parcurgem si o straduta laturalnica. La un moment dat, la iesirea dintr-o curba, m-am urcat pe un gard sa verific daca cineva e acasa. Nu am reusit sa intru in curte si m-am intors pe strada.

Am observat o persoana care se indrepta spre noi si m-am agitat sa pregatesc chibriturile si pliantul, in sensul ca in pliant sa pun cutia de chibrituri si sa i le inmanez. Nu am apucat sa fac lucrul pana la capat in momentul in care am auzit 'Javre PDL-iste, ne incurcati borcanele!', moment in care mi-au fost date palme peste fata. Mi-am pus mainile ca sa-mi protejez fata si am mai primit o lovitura undeva in zona capului", a spus Sasarman.

Aceasta a spus ca duminica dimineata a fost sunata de un barbat, care i-a spus ca el este cel care a lovit-o si vrea sa se intalneasca ca sa isi ceara iertare. Astfel, cei doi s-au intalnit in fata biroului de avocat al Monicai Sasarman, moment in care barbatul i-a spus ca este asteptat la Politie, iar ea a decis sa-l insoteasca.

"La Politie, ne-a asteptat un domn care m-a intrebat daca il reprezint (pe agresor - n.red.) in calitate de avocat. Eu i-am spus ca sunt partea vatamata, Am urcat in birou si i-am spus politistului ca agresorul e un fost client al meu. De fata cu politistul l-am intrebat (pe barbat - n.red.) de ce m-a lovit.

Omul mi-a spus ca regreta foarte mult ce a facut si ca au fost doua persoane - o persoana care avea accent ardelenesc si alta cu accent moldovenesc - care i-ar fi oferit o suma de bani ca sa incurce campania ACL in localitatea Prundu Bargaului", a afirmat consilierul, adaugand ca dupa acea discutie barbatul a plecat de la Politie.

Ulterior, si Monica Sasarman a plecat de la Politie, insa, in momentul in care a ajuns in apropierea casei, a fost sunata sa se intoarca, deoarece se doreste finalizarea dosarului, astfel ca a mers din nou la Politie si a dat o declaratie.

"Nu stiu daca la final am spus ca fac sau nu fac plangere, dar am semnat acea declaratie si recunosc. Le-am mai spus ca voi reveni luni. Nu inteleg de ce eu nu am fost inteleasa si de ce s-a procedat in modalitatea in care s-a procedat. In aceasta dimineata (luni - n.red.) am depus plangere penala prin care am solicitat investigarea si tragerea la raspundere penala a persoanei vinovate pentru infractiunea de lovire", a spus Sasarman.

Ea a sustinut ca nu a inteles de ce s-a profitat de starea sa psihica "pentru a stopa sau a clasa un dosar penal".

Alegeri prezidentiale 2014 Ponta vs Iohannis: Cine va castiga turul al doilea? - Sondaj SOCIOPOL

"Politia nu poate clasa un dosar penal, doar procurorul poate dispune clasarea unui dosar penal. (...) Eu nu am fost citata la Politie pentru a da declaratie. M-am dus pentru ca a aparut o imprejurare care trebuia avuta in vedere de organele de urmarire penala, iar eu nu aveam nimic de ascuns", a spus Sasarman.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Virginia Rosca, a confirmat ca a fost depusa o plangere penala, iar aceasta a fost transmisa Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

Politia Bistrita-Nasaud informa, duminica seara, ca leziunile suferite de Sasarman necesita cinci zile pentru vindecare si ca aceasta nu doreste sa depuna plangere prealabila, ea si agresorul cunoscandu-se.

"Partea vatamata a declarat ca nu doreste sa depuna plangere prealabila si nu a formulat nicio alta pretentie. Dosarul penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente urmeaza a fi transmis Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu solutie de clasare", se arata in comunicatul Politiei Bistrita-Nasaud.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#consilier PDL batut plangere, #consilier PDL batut, #consilier PDL agresat, #alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014