CNA va amenda OTV pentru campanie electorala in ziua votului

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 19:30 2613 citiri
Foto: CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a anuntat ca postul OTV a continuat campania electorala si in ziua votarii, urmand a preciza care vor fi sanctiunile la urmatoarea sedinta.

"Consiliul National al Audiovizualului a monitorizat posturile de radio si de televiziune si dupa incheierea campaniei electorale in audiovizual, inclusiv in ziua votarii, urmand sa analizeze sesizarile primite astazi - de la mai multi competitori electorali si de la telespectatori - si sa sanctioneze eventualele abateri de la respectarea prevederilor legale", se arata intr-un comunicat al CNA.

Astfel, postul OTV nu a respectat dispozitiei Deciziei Deciziei nr. 738 din 1 noiembrie 2012 privind principii si reguli de desfasurare a campaniei electorale, fiind constatate abateri si la alte posturi de televiziune.

CNA a recomandat radiodifuzorilor sa evite, in emisiunile de pana la inchiderea urnelor ca, prin comentariile facute de invitati, sa influenteze opiniile telespectatorilor care nu si-au exprimat optiunea de vot.

De asemenea, reaminteste ca, pana la inchiderea urnelor (ora 21.00) sunt interzise invitarea candidatilor si reprezentantilor competitorilor electorali sau difuzarea de sondaje realizate la iesirea de la urne.

T.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News