Ciolacu: Sa fim cinstiti. E un rezultat dezastruos. PSD are nevoie de un nou inceput

Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 09:52
10262 citiri
Ciolacu: Sa fim cinstiti. E un rezultat dezastruos. PSD are nevoie de un nou inceput
Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Viorica Dancila a pierdut rasunator alegerile, dar duminica seara se lauda ca PSD si-a recastigat electoratul din 2016. Cu totul altfel vede lucrurile Marcel Ciolacu. Seful Camerei Deputatilor sustine ca rezultatul de ieri este un dezastru, care vine dupa altul... cel de la europarlamentare.

"Felicitari tuturor romanilor din tara si din strainatate care au inteles cat de important este votul lor. Indiferent de optiunile exprimate. Sper ca viitorul mandat al lui Klaus Iohannis sa aduca mai multe realizari pentru Romania", a scris luni dimineata pe Facebook Marcel Ciolacu.

Presedintele Camerei sustine ca se impune un nou inceput pentru PSD, pentru vin alegerile locale si "acolo nu mai avem voie sa pierdem."

"Rezultatele ne arata, insa, ca in turul II al alegerilor prezidentiale PSD a luat cel mai mic numar de voturi din istorie. Asta dupa ce si in turul I am avut, la fel, un numar foarte mic de voturi. Sa fim cinstiti: este un rezultat dezastruos care vine dupa un rezultat la fel de prost la europarlamentare.

Si atunci, si acum, s-au facut doar analize judetene, nimic la nivel national. Acum cred ca e timpul sa vedem unde am gresit cu adevarat la nivel central, sa judecam rational si apoi sa trecem la fapte.

PSD are nevoie de un nou inceput. Avem alegeri locale in 6 luni. Acolo nu mai avem voie sa pierdem!".

Mesajul lui Ciolacu este total diferit de primele vorbe ale Vioricai Dancila, dupa aflarea rezultatelor de duminica. Candidata invinsa categoric sustine ca, de fapt, PSD si-a recuperat electoratul din 2016, atunci cand acelasi numar de voturi i-a adus o victorie mare la parlamentare.

"Am recastigat increderea cetatenilor. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare. Avem peste trei milioane de voturi. Avem numarul de voturi din 2016", a spus Dancila.

In plus, Viorica Dancila nu ia in calcul demisia din fruntea partidului, si a convocat pentru marti seara un Comitet Executiv National, unde insa si-a adus pe furis 5 noi vicepresedinti cu drept de vot - niste lideri de sindicat, printre care si fostul ministru Gabriel Oprea.

Citeste si Firea a explodat, dupa ce Dancila a adus 5 sindicalisti ca vicepresedinti PSD: Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei?

B.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ciolacu rezultat dezastru prezidentiale , #rezultate prezidentiale 2019