Cezar Preda demisioneaza din conducerea PDL (Video)

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 13:25 9012 citiri

Prim-vicepresedintele PDL Buzau Cezar Preda a demisionat din toate functiile pe care le are in partid, in urma rezultatului slab obtinut la alegerile parlamentare de duminica.

Preda a pierdut alegerile in Colegiul 7 Buzau, obtinand 18,74% din voturi, in timp ce contracandidatul sau de la USL, Marcel Ciolacu, are 65,19%, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Judetean.

Democrat liberalul a anuntat, oficial, ca renunta la functia de prim-vicepresedinte al PDL si din cea de lider al filialei judetene.

"Personal ma numar printre politicienii care considera ca, la finalul unei batalii electorale, nu ai voie sa te ascunzi dupa faptul ca romanii au votat mai mult sigle decat oameni, tot asa cum nu cred ca trebuie sa ne ascundem dupa faptul, la fel de adevarat, ca sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinica. Rezultatul de la Buzau, modul in care au ales buzoienii pe 9 decembrie, ma determina sa-mi dau demisia de onoare", a explicat Preda.

"Cred ca Alianta Romania Dreapta trebuie sa intre, in ansamblu, intr-o profunda reorganizare si omogenizare, astfel incat sa devina cea mai importanta si credibila forta de opozitie din Romania", a transmis Preda, intr-un comunicat de presa.

Rezultate alegeri parlamentare 2012 - LIVE

USL castiga la scor alegerile parlamentare din 9 decembrie, arata primele rezultate partiale anuntate de Biroul Electoral Central la ora 10. Potrivit acestora, USL ar obtine peste 58% din voturi atat la Camera cat si la Senat.

Exit-poll-urile au dat deja drept castigator detasat USL, ramane de vazut insa cum se vor imparti mandatele de senatori si deputati la redistribuirea voturilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News