CE, somata sa insiste pentru o investigatie a votului din diaspora. Manipulare cum nu s-a mai vazut in UE

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 22:10
12082 citiri
CE, somata sa insiste pentru o investigatie a votului din diaspora. Manipulare cum nu s-a mai vazut in UE
Foto: Konrad Adenauer Stiftung

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, considera ca CE trebuie sa insiste in vederea unei investigatii privind votul din diaspora la prezidentialele din Romania, apreciind ca au fost incalcate drepturile cetatenilor europeni.

"Impiedicarea dreptului de vot reprezinta, in opinia mea, o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulata vointa poporului. O manipulare atat de masiva a votului ca duminica nu s-a mai intamplat pana acum in niciun stat membru al UE", precizeaza, intr-un comunicat, Gunther Krichbaum, care considera ca in urma evenimentelor din 16 noiembrie premierul Victor Ponta si-a pierdut orice autoritate de a mai exercita o functie guvernamentala.

Cozile lungi de la ambasade si consulate nu au fost un accident, ci "rezultatul unei decizii deliberate, prin care a fost impiedicat votul romanilor din strainatate", a precizat Krichbaum, subliniind ca strategii PSD stiau foarte bine ca Victor Ponta nu are nicio sansa sa fie ales de romanii din diaspora.

Alegeri prezidentiale 2014: Un parlamentar german crede ca premierul Ponta trebuie sa demisioneze

Germania: Peste 10.000 de romani inca asteapta sa voteze la cele cinci sectii de vot

Pe de alta parte, Krichbaum sustine ca aceste cozi sunt si un semn al schimbarii.

"Eu insumi am vorbit cu multi tineri romani la Ambasada din Londra si la Consulatul din Stuttgart. Acesti tineri au cunoscut Europa, valorile sale si oportunitatile (oferite de Europa) si doresc ca aceste valori sa existe si in tara lor. Ei au votat pentru statul de drept, pentru democratie, egalitate in fata legii si impotriva coruptiei, nepotismului si minciunilor politice", a spus politicianul german.

Alegeri prezidentiale 2014 Parlamentar german: Romani, iesiti la vot!

Krichbaum a declarat ca incidentele de duminica ar putea fi discutate si in Bundestag si ar trebui sa fie abordate si la nivel european.

CE are incredere ca autoritatile de la Bucuresti vor rezolva plangerile privind votul diasporei

"Comisia Europeana trebuie sa insiste in vederea unei investigatii amanuntite a evenimentelor. Aceasta sabotare a votului a fost o incalcare categorica a drepturilor cetatenilor europeni. Asta nu trebuie sa ramana fara consecinte", a punctat presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gunther Krichbaum vot diaspora prezidentiale, #Comisia Europeana investigatii diaspora prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014