Ce partide se afla in topul preferintelor alegatorilor romani - sondaj INSCOP

Miercuri, 14 August 2013, ora 11:39
6148 citiri
Ce partide se afla in topul preferintelor alegatorilor romani - sondaj INSCOP

Romanii ar vota Uniunea Social Liberala in proportie de 57,1% la alegerile parlamentare, iar PSD-UNPR conduce in optiunile de vot pentru alegerile europarlamentare cu 38,8%, potrivit unui sondaj de opinie realizat in perioada 12-21 iunie.

Potrivit barometrului de opinie "Adevarul despre Romania" realizat de Inscop Research la comanda cotidianului Adevarul, pentru viitoarele alegeri parlamentare USL continua sa conduca in optiunile romanilor cu o cota de 57,1% din totalul celor care au exprimat o optiune de vot. In lunile anterioare, USL era cotata la 60,1% in martie, 59,7% in aprilie si 58,8% in mai-iunie.

USL este urmata de PDL cu 15,1% in luna iulie, comparativ cu 15,6% in mai-iunie, 15,2% in aprilie si 14,1% in martie.

PPDD intruneste preferintele a 7,4% dintre respondenti in luna iulie, fata de 9% in martie, 8,2% in aprilie, respectiv 8,1% in mai-iunie.

Alianta Dreptate si Adevar formata din Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat beneficiaza de 5,1% intentie de vot in luna iulie, comparativ cu 5,4% in martie, 5,6% in aprilie si 5,5% in mai-iunie. UDMR este cotata la 5,3% intentie de vot in iulie (fata de 5,2% in mai-iunie, 5% aprilie si 5,4% in martie).

PSD-UNPR ar obtine peste 38% la europarlamentare. PNL-PC, doar 22% - sondaj INSCOP (Video)

In sondajul realizat in luna iulie a fost masurata in premiera in cadrul intrebarii cu lista inchisa privind optiunile electorale, intentia de vot pentru Partidului Miscarea Populara. Potrivit rezultatelor, PMP ar intruni 5,6% din optiunile votantilor.

Din totalul respondentilor care au fost chestionati, 24,9% au declarat ca nu sunt hotarati, 12,4% au indicat ca nu se vor prezenta la vot, iar 4,9% au declarat ca nu stiu sau nu au raspuns.

"La intrebarea "Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, cu candidatii carui partid sau alianta ati vota?", preferintele a 38,8% dintre romanii care au exprimat o intentie clara de vot se indreapta catre PSD-UNPR, comparativ cu 38,6% in martie, 40,2% in aprilie si 39% in mai-iunie.

Ponta, cu 20% in spatele colegului sau de alianta, Crin Antonescu - sondaj Avangarde

Urmeaza PNL-PC cu 19,3% din optiunile de vot pentru alegerile europarlamentare (fata de 22,7% in martie, 21,3% in aprilie si 20,2% in mai-iunie). Pe locul 3 in optiunile de vot pentru scrutinul europarlamentar se situeaza Partidul Democrat Liberal cu 14,2%, comparativ cu 13,4% in martie, 15% in aprilie si 16,2% in mai-iunie. 6% dintre votanti si-au declarat preferinta pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu (fata de 7,4% in mai-iunie, 7,7% in aprilie si 8,1% in martie). Alianta Dreptate si Adevar formata din Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat isi conserva scorul din mai-iunie de 5,5% (5,2% la masuratorile din aprilie si martie).

Urmeaza UDMR cu 5,3% in iulie, comparativ cu 5% in mai-iunie, 4,9% in aprilie si 4,7% in martie. Partidul Miscarea Populara, a carei intentie de vot a fost masurata pentru prima data in luna iulie, este cotat la 5,5%", informeaza Inscop Research intr-un comunicat de presa remis miercuri.

Din totalul respondentilor care au fost chestionati, 23% au declarat ca nu sunt hotarati, 14,3% au indicat ca nu se vor prezenta la vot, iar 5,6% au declarat ca nu stiu sau nu au raspuns.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 12 - 21 iulie 2013. Volumul esantionului a fost de 1050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de a 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#sondaj alegeri parlamentare europarlamentare, #USL sondaje alageri 2013, #USL procent sondaj europarlamentare 2013 , #sondaj