Candidat surpriza la prezidentiale - om de afaceri si politician marcant

Luni, 14 Iulie 2014, ora 20:55
8348 citiri
Candidat surpriza la prezidentiale - om de afaceri si politician marcant

Un cunoscut om de afaceri si politician de renume a decis sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna.

Este vorba despre fostul lider al PNL Viorel Catarama, care isi va anunta candidatura la alegerile prezidentiale marti, intr-o conferinta de presa.

Catarama a debutat in politica in 1990, cand a fost ales membru in Comitetul Director al PNL - Aripa Tanara (PNL-AT), pana la 30 iunie 1992, iar in 1992 a devenit presedintele Noului Partid Liberal (NPL), infiintat la 23 iulie 1992.

In 1996 este ales prim-vicepresedinte PNL, functie pe care o detine pana in 1997, an in care devine vicepresedinte PNL. Viorel Catarama a mai ocupat postul de vicepresedinte si in perioada 1993-1996.

Melescanu, eventual candidat al dreptei unite - Viorel Catarama ii da sanse la prezidentiale

In 1999 a fost ales presedintele Partidului National Roman, iar in 2001, prim-vicepresedinte al Partidului Alianta pentru Romania. In 2002 devine pentru a doua oara vicepresedinte al PNL, iar din 2003, vicepresedinte al Filialei Bucuresti a PNL.

A mai vrut sa candideze si in 2010, dar a renuntat

La sfarsitul lui ianuarie 2010, liberalul Viorel Catarama si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al PNL, precizand ca are ca scop formarea unui guvern de dreapta, impreuna cu PDL si cu larga sustinere parlamentara. Ulterior, acesta si-a retras candidatura.

Consiliul National Executiv al PNL a decis la 15 martie 2010 excluderea lui Viorel Catarama, decizia fiind luata cu 39 de voturi pentru, 6 impotriva si 4 abtineri.

Viorel Catarama: USL a fost un mutant politic pentru daramarea lui Basescu

Omul de afaceri Viorel Catarama s-a nascut la 31 ianuarie 1955 in Bacau. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti - Facultatea de Comert in 1980.

Isi incepe activitatea profesionala ca sef de serviciu la Intreprinderea de Casete Radio si TV Bucuresti, lucreaza ca economist in cadrul "Tehnoforestexport" - o importanta intreprindere de comert exterior, devenind ulterior director pentru Europa de Est al firmei Belco - Belgia (economist - Camera de Comert si Industrie a Romaniei).

Se implica in afaceri in 1990

Dupa 1990, se implica in domeniul afacerilor, devenind proprietarul grupului de firme Elvila. In 1991 este numit secretar de stat la Ministerul Comertului si Turismului.

In 1993 este ales vicepresedinte al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, in 1994 devine presedinte al filialei Bucuresti a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, iar in 1996, vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. Anul 2002 marcheaza alegerea sa ca membru in Comitetul Director al Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania.

Viorel Catarama, fost lider PNL: Partidele politice, structurile mafiote cel mai bine organizate din Romania

A detinut cotidianul Ora si Viitorul romanesc, publicatie pe care a subventionat-o pana in anul 2000.

Viorel Catarama a fost presedintele SAFI (Societatea de Asistenta Financiara si Investitii), un fond de investitii in urma caruia au fost pagubiti multi investitori. Procesul SAFI s-a incheiat cu neinceperea urmaririi penale.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Viorel Catarama presedinte, #Viorel Catarama prezidentiale, #Viorel Catarama candidat prezidentiale , #Alegeri Prezidentiale 2014